Het eerste jaar dat gebotteld werd, was 1994. Hij werd onverwacht snel beloond voor zijn inspanningen toen zijn Rosso di Montalcino 1995 de zeldzame onderscheiding van drie glaasjes kreeg in de Gambero-Rosso-gids. Opmerkelijk is echter ook hoeveel eer Fra Lees meer
Het eerste jaar dat deze rode wijn gebotteld werd, was 1994. Hij werd onverwacht snel beloond voor zijn inspanningen toen zijn Rosso di Montalcino 1995 de zeldzame onderscheiding van drie glaasjes kreeg in de Gambero-Rosso-gids. Opmerkelijk is echter ook hoeveel eer Francesco haalt uit zijn Rosso di Montalcino, die we niet zomaar een tweede wijn, maar met recht een bijna-Brunello mogen noemen. Eveneens gemaakt van streng geselecteerde druiven, en zo’n tien maanden opgevoed op groot Sloveens eiken en Franse barriques (50/50).
Alcoholpercentage van deze Rosso di Montalcino - Rode wijn
Deze smaakvolle Rosso di Montalcino - Rode wijn heeft het niet al te hoge alcoholpercentage van 14%
Wijnhuis van de Rosso di Montalcino - Rode wijn
Het kleine wijngoed Agostina Pieri (het telt slecht elf hectare wijngaarden) ligt in het zuiden van Montalcino Toscane, Italië en wordt geleid door de jonge Francesco Monaci, de zoon van Agostina Pieri (die weer een van de dochters van de oprichter van het domein was). Francesco, die het vak leerde van zijn oom en Brunello-producent Giancarlo Pacenti, is onvermoeibaar en zeer bevlogen. Het eerste jaar dat gebotteld werd, was 1994. Hij werd onverwacht snel beloond voor zijn inspanningen toen zijn Rosso di Montalcino 1995 de zeldzame onderscheiding van drie glaasjes kreeg in de Gambero-Rosso-gids. Opmerkelijk is echter ook hoeveel eer Francesco haalt uit zijn Rosso di Montalcino, die we niet zomaar een tweede wijn, maar met recht een bijna-Brunello mogen noemen. Eveneens gemaakt van streng geselecteerde druiven, en zo’n tien maanden opgevoed op groot Sloveens eiken en Franse barriques (50/50).
Wijnland van deze Rosso di Montalcino - Rode wijn
In Italië zijn de mensen mooier, smaakt de wijn beter, is het landschap schitterend ach zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ja wij zijn er gek op.
Wijnregio van deze Rosso di Montalcino - Rode wijn
Toscane en om dan precies te zijn Montalcino nabij het pittoreske hoogelegen dorpje vind je een aantal van de werelds meest bijzondere wijngaarden en wijnen. Rosso en Brunello di Montalcino wijnen komen hier vandaan.
Druivenrassen van deze Rosso di Montalcino - Rode wijn
Sangiovese betekent letterlijk "Bloed van jupiter" volgens de dikke van Dale. Wij kennen hem vooral als de druif van de heerlijke Montalcino rode wijnen.
Deze Rosso di Montalcino - Rode wijn is heerlijk bij:
Deze smaakvolle zachte rode wijn is heerlijk bij een pasta of pizza ook kan hij je borrel aardig opfleuren, als je daar zin in hebt natuurlijk!!! :)
Streek / Land | Toscane (IT) |
Jaartal | 2016 |
Druiven | sangiovese |
Biologisch (SKAL) | Nee |
Smaken / Aroma's | Droog, fluweel zacht toffee aroma, rijp fruit van kersen en aardbei |
Nog lekkerder bij | Heerlijke wijn om te geniet van bij antipasta en/of pasta |
Alcoholpercentage | 14% |
Soort | |
Wijnhuis | Agostina Pieri |
Afsluiting | Kurk |
Inhoud | 75cl |
Serveertemperatuur | 16 |