• Lorem ipsum

Alcoholvrije wijn assortiment

Toon:
Geen producten gevonden...

Alcoholvrije wijn assortiment

Alcoholvrije wijn

Alcoholvrije wijn heeft jarenlang te kampen gehad met een superslechte reputatie. Net als alcoholvrij bier.

Steeds meer mensen besteden graag wat meer aandacht aan hun gezondheid, dat een goede drijfveer voor veel wijnboeren om in te spelen op deze trend.
 

Wijn zonder alcohol?

Kijk. Het zit zo; tijdens de vergisting van de druiven verandert de natuurlijke druivensuiker in alcohol.

Bij de “osmose distillatie” wordt de alcohol weer uit de wijn gefilterd.

Althans, zo ging het vroeger! waardoor je dus eigenlijk smakeloze, veel te zoete, wijn dronk.

Door de hoge temperaturen werd er een hoop smaak onttrokken.

 

Anno nu is de nieuwste techniek, en een echte trend, het verwijderen van alcohol door de wijn in etappes vacuüm te trekken.

Dit gebeurt op lage temperatuur, waardoor de fijne zuren en balans behouden blijven. Ok. Eerlijk is eerlijk… Er verdwijnt wel iets van het karakter, maar de wijn behoudt veel meer van zijn smaak en aroma. 

Zoetig zal het ook voorlopig blijven. Want, hoe ironisch, alcohol maskeert de zoete en fruitige smaak van de wijn.

Het is dus belangrijk bij het maken van alcoholvrije wijn dat de druiven karaktervol zijn.