In de neus pittige aroma’s van rode bes en cranberry. De smaak heeft prachtige aroma’s van sappig rood fruit met een subtiele, verfrissende zuurgraad. Lees meer
Deze Cabernet Sauvignon rode wijn is de laatste additie aan het assortiment van Bernardus. De wijn wordt gemaakt van druiven afkomstig uit Carmel Valley. De wijnmaker heeft speciale technieke toegepast bij het produceren van deze wijn, zoals het vroegtijdig plukken van druiven uit speciaal geselecteerde blokken en deze bij lage temperaturen fermenteren met behulp van speciale gisten die de fruitaroma’s benadrukken. Het resultaat is een heerlijke Cabernet Sauvignon waarvan je nu kunt genieten, maar die ook nog jaren kan rijpen.
In de neus pittige aroma’s van rode bes en cranberry. De smaak heeft prachtige aroma’s van sappig rood fruit met een subtiele, verfrissende zuurgraad.
Alcoholpercentage van deze Cabernet Sauvignon - Rode wijn
Deze smaakvolle Cabernet Sauvignon - Rode wijn heeft het niet al te hoge alcoholpercentage van 14,5%
Wijnhuis van de Cabernet Sauvignon - Rode wijn
Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon (1936-2019) in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s evenaren.
De wijngaarden in de Carmel Vallei zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten,waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen.
Wijnland van deze Cabernet Sauvignon - Rode wijn
De verenigde Staten is al sinds de komst van de emigranten in de 17e en 18e een wijnland, echter werden de wijnen lange tijd niet serieus genomen in Europa. Dat veranderde in de jaren zestig van de vorige eeuw toen moderne wijnmakers kwaliteitswijn gingen maken die kon concurreren met de mooiste wijnen uit Europa.
Wijnregio van deze Cabernet Sauvignon - Rode wijn
Een Californische wijn is een wijn die in de Amerikaanse staat Californië geproduceerd word. Californië is gelegen aan de oostkust van de Verenigde Staten en is goed voor bijna 90% van de totale wijnproductie in de Verenigde Staten. Qua productie staat deze staat op de vierde plek in de wereld.
Druivenrassen van deze Cabernet Sauvignon - Rode wijn
Deze nieuwe wijn van Bernardus wordt is gemaakt met 90% Cabernet Sauvignon druiven en 10% Merlot druiven afkomstig uit Carmel Valley. De wijnmaker heeft speciale technieken gebruikt voor het produceren van deze wijn zoals het vroeg plukken van de druiven uit speciaal geselecteerde blokken en ze fermenteren op koele temperaturen met speciale gisten die het fruitige karakter verhogen. Het resultaat is een prachtige Cabernet Sauvignon-wijn die perfect jong te drinken is, maar ook potentie heeft om te ouderen.
Gedurende 6 maanden rijpt de wijn in 28 jaar oude neutrale Franse eikenhouten tanks om de fruitsmaken in de wijn te benadrukken zonder invloed van houttonen.
Deze Cabernet Sauvignon - Rode wijn is heerlijk bij:
Een goede combinatie bij gegrild rood vlees, harde kazen en de thaise keuken.
Streek / Land | Carmel Valley (VS) |
Jaartal | 2017 |
Druiven | Cabernet Sauvignon & Merlot |
Biologisch (SKAL) | Nee |
Smaken / Aroma's | Deze Cabernet Sauvignon rode wijn is de laatste additie aan het assortiment van Bernardus. De wijn wordt gemaakt van druiven afkomstig uit Carmel Valley. De wijnmaker heeft speciale technieke toegepast bij het produceren van deze wijn, zoals het vroegtijd |
Nog lekkerder bij | Een goede combinatie bij gegrild rood vlees, harde kazen en de thaise keuken. |
Alcoholpercentage | 14,5% |
Soort | Rode wijn |
Wijnhuis | |
Afsluiting | Kurk |
Inhoud | 75cl |
Serveertemperatuur | 16 |