Thuis bezorging binnen 1-3 werkdagen
Wijn voor Levensgenieters!
Nooit meer sjouwen met dozen wijn
Van 09:00 - 20:00 Live advies via Whatsapp!

Incisiana Barbera d'Asti 2012

€14,95 Incl. btw
Beschikbaarheid:
Op voorraad (24)

De wijngaard van Florian en Gia is een plek waar vakmanschap, kleinschaligheid en liefde voor de omgeving bij elkaar komen.
Na enige jaren voorbereiding is de wijngaard inmiddels biologisch in haar aanpak tegen schimmels en overige ongedierte.

Het t

Thuis bezorging binnen 1-3 werkdagen
Wijn voor Levensgenieters!
Nooit meer sjouwen met dozen wijn
Van 09:00 - 20:00 Live advies via Whatsapp!

Agricola Incisiana


De kwaliteit van de wijnen ontstaat in de wijngaard. Door opbrengstvermindering, het uitdunnen van de trossen, handarbeid en het gebruik van biologisch-dynamisch producten gedurende de groei van de wijnstokken, zijn daarvoor een eerste vereiste.
In de kelder wordt door middel van een traditionele manier van werken, gecombineerd met een moderne keldertechniek de wijn verfijnd en geoptimaliseerd.

Onvermengd en volledig uitgegist (droog) worden onze wijnen Barbera, Merlot en Sauvignon blanc ontwikkeld.
Hun zwaarte en complexiteit danken de wijnen aan het bijzondere klimaat van Piemonte en de zware kleiachtige en dieprode grond.

Natuurlijk BIO!


Van begin af aan is het voor ons vanzelfsprekend geweest onze druiven biologisch aan te bouwen, we hebben afgezien van het bio- certificaat. De tijden zijn veranderd, we zijn nu als biologisch wijnbouwbedrijf geregistreerd en binnen afzienbare tijd wordt het zichtbaar op het etiket.

Biologische wijnbouw betekent geen gebruik van chemicaliën zoals bijv. herbiciden.
in de wijngaard wordt het gras tussen de rijen gemaaid en omgeploegd. De zwavel en koper die gesproeid moeten worden tegen schimmelziekte zijn natuurlijk en ongeraffineerd. Er worden alleen biologisch gecertificeerde producten in de wijngaard gebruikt.

Er wordt geen kunstmest gebruikt. We gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit, minder en kleinere druiven betekent meer kwaliteit.
Bij de wijnoogst worden de druiven handmatig geplukt, voorzichtig in kistjes getransporteerd en in de wijnkelder opnieuw op kwaliteit gesorteerd. Na de eerste fermentatie wordt de wijn van de druiven gescheiden en door een filter zonder dat ze geperst wordt, in de tanks of in de barrique’s gevuld.

De gehele verdere procedure van vinificatie: de zg. malolaktische fermentatie, het zuiveren en stabiliseren van de wijn worden uitsluitend door middel van temperatuur geregeld. Onze wijnen bevatten weliswaar ook zwavel…maar in zeer geringe dosis.
Oenologische advies: Renzo Mazzetta en Vincenzo Munì  

 

 

Incisiana - wijnen van Florian Oelssner

Een wijn met karakter van een wijnboer/vinoloog met karakter

“Wat we hier produceren, is een eerlijke, natuurlijke wijn die met liefde gemaakt is. Barbera is een kwaliteitswijn waarin je de authenticiteit van de streek proeft. Er zit veel van mijzelf in, ik ben zo’n beetje een geworden met deze unieke streek. Ik “ken“ mijn wijnstokken, ik snoei alle stokken zelf, jaar in jaar uit en volg daarin mijn eigen filosofie. Hoe je snoeit bepaalt hoe de plant groeit in het voorjaar, of de juiste loot veel druiventrossen gaat geven, hoe de kwaliteit gaat worden. Hoe rigoureuzer het snoeien, hoe meer kwaliteit kan ontstaan. Minder is meer, is mijn overtuiging. Het heeft onze Barbera tot een speciale wijn gemaakt, even speciaal als onze klanten die we er een plezier mee doen.

Aan het woord is Florian Oelssner, Duitser van geboorte en voormalig balletdanser. 15 jaar geleden gaf hij zijn beroep als natuurgeneesheer in Stuttgart op om zijn passie te volgen: biologische wijn maken. Loop je met Florian door de wijngaard dan valt op hoe hij enerzijds met liefde en aandacht over zijn wijnstokken praat (sommige wijnstokken noemt hij bij naam) en anderzijds compromisloos is in zijn keuzes. Alles draait om kwaliteit. Zo maakte hij in 2014 geen wijn omdat de kwaliteit van de druiven onvoldoende was.

De kwaliteit van een wijnen ontstaat natuurlijk in de wijngaard. Bij de snoei in de winter worden de wijnstokken tot één loot afgesneden en die wordt tot zes ogen beperkt. In de daarop volgende maanden vóór het rijpen van de druiven begint hij met het verkleinen van de opbrengst. De kwaliteitsverhoging die daardoor ontstaat, ontziet de plant en zorgt voor een betere rijping van de druif.

“De liefde voor de natuur, oneindig veel handwerk en het voortdurend richten op kwaliteit vind je terug in ons eindproduct: onze Incisiana wijn. Vanaf de eerste dag hebben we de wijngaard omgezet naar biologische wijnbouw. Consequent hebben onze wijnproductie beperkt tot 20.000 tot maximaal 25.000 flessen per jaar. Verdere uitbreiding is uitgesloten. voor ons zijn de ideële en ambachtelijke manier van werken in de wijngaard en de vinificatie het belangrijkste. Zo zijn we 15 jaar verder gekomen en zo zijn we van plan nog vele jaren door te gaan.

Er zijn slechts vijf hectaren die bewerkt worden, waarop 70% Barbera, 10% Merlot en 20% Sauvignon Blanc staat. De laatste twee druiven zijn natuurlijk een unicum in deze regio van Italië (Piemonte). En dat levert fantastisch bijzondere wijnen op. 

Streek / Land
Piemonte (IT)
Druiven
barbera d'asti
Smaken / Aroma's
Droog, Krachtige robijn rode wijn met aroma's van rijp rood fruit. De wijn is uitstekend in balans en heeft in de afdronk een licht bittertje.
Nog lekkerder bij
Een wijn met kracht die past bij gevolgte, anti pasti & pasta's
Alcohol
14%

Nog niet gewaardeerd

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Uw review toevoegen
Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.

Gratis verzending!

In NL vanaf € 35,00 & in BE - DE vanaf € 69,00

Wijn voor de levensgenieter

Ruim 220 verschillende wijnen!

Live persoonlijk advies

Bel of WhatsApp

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet op voorraad

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.