De cuvee Abyss van Leclerc-Briant werd speciaal gecreeerd voor verdere ontwikkeling onderwater (op de zeebodem) in samenwerking met Amphoris, een bedrijf gespecialiseerd in onderzeese projecten.
De gekozen druiven voor Abyss, worden geplukt en geoogst
Lees meer
De cuvee Champagne Abyss van Leclerc-Briant werd speciaal gecreeerd voor verdere ontwikkeling onderwater (op de zeebodem) in samenwerking met Amphoris, een bedrijf gespecialiseerd in onderzeese projecten.
De gekozen druiven voor Abyss, worden geplukt en geoogst uit geselecteerde Champagne dorpen die bekend staan om hun speciale kalksteen ondergrond. Deze zorgvuldig gekozen terroirs zijn in perfecte resonantie met het maritieme sediment, gelegen aan de oostelijke punt van de Ile d'Ouessant aan de kust van Bretagne in Frankrijk.
Chardonnay van Bisseuil, Pinot Noir van Avenay-Val-d'Or en Pinot Meunier van Vrigny: elke druivenras is gelijkwaardig vertegenwoordigd in deze cuvee van uitzonderlijke klasse. Deze vintage Champagne, uitsluitend gemaakt van druiven uit 2012, is in juni 2013 gebotteld. In februari 2016 heeft het degorgement plaatsgevonden en is daarna in maart op de zeebodem gelegd. In mei 2017 werd de wijn weer bovenwater gehaald.
De champagne heeft een briljante, lichtgele kleur met tonen van stro-geel en een hint van zilver. Een levendige stroom van kleine bubbels produceert een aanhoudende ring-mousse bovenaan het glas en de uitstraling belooft een rijke en frisse wijn.
Alcoholpercentage van deze Champagne Abyss - Mousserende wijn
Deze smaakvolle Champagne Abyss - Mousserende wijn heeft het niet al te hoge alcoholpercentage van 12%.
Wijnhuis van de Champagne Abyss - Mousserende wijn
Reeds 5 generaties lang zorgt de familie voor een constante kwaliteit in hun Champagne. Door te innoveren en te pioneren zijn ze als één van de eerste Champagne boeren succevol geworden met de organische en biodynamische teelt van hun druiven.
Opgericht in 1872 door Lucien Leclerc is het bedrijf heden ten dage gevestigd in Chemin de la Chaude Ruelle in Epernay. Verantwoordelijk voor deze verhuizing was Bertrand Leclerc en zijn vrouw Jacqueline Briant. Na deze verhuizing is huis ook een handelshuis geworden waar ze voorheen alleen productie verzorgde.
In 2012 is het familie bedrijf gered van de ondergang door het Amerikaanse stel Mark Nunelly and Denise Dupré
“Zinderende precisie schreef Hamersma in de NRC. Stijlvolle droge Champagne van biodynamische herkomst. Leclerc Briant is de rijzende ster in Champagne" Veganistisch gecertificeerd. Omfietswijn in de Gids van Nicolaas Klei, Gemiddeld een 9 in de Grote Hamersma
Leclerc Briant produceerd 6 verschillende Champagnes waarvan er 5 wit zijn.
De Cuvee Réserve bestaat uit 40% pinot noir, 40% pinot meunier en 20% chardonnay druiven, met een dosage van 4 gram. Deze rijk smakende, droge Champagne is telkens een wijn afkomstig uit één oogstjaar. De totale rijpingstijd bedraagt minimaal 36 maanden.
Deze elegante cuvée won een zilveren medaille tijdens Bio Millésime. In 2017 uitgeroepen tot ‘wijn van het jaar’ door Proefschrift Magazine. Het fruit voor deze Cuvée’is afkomstig van Biodynamische wijngaarden in de dorpen Cumières, Daméry, Dizy, Epernay, Hautvilliers en Verneuil.
Wijnland van deze Champagne Abyss - Mousserende wijn
Frankrijk is synoniem voor Champagne en lekker eten dat is wereldwijd bekend. Gelukkig zijn de Franse wijnen ruim vertegenwoordigd bij Wijnhandel GrapeWine.nl. Geniet!
Wijnregio van deze Champagne Abyss - Mousserende wijn
De Champagne is een regio die gelegen is in het noordelijke deel van Frankrijk. De naam Champagne en de gelijknamige wijn is Europees beschermd om de kwaliteit te beschermen. De Champagne mousserende wijn wordt wereldwijd gezien als een luxe artikel.
Druivenrassen van deze Champagne Abyss - Mousserende wijn
Deze Champagne wordt gemaakt van de 34% Pinot Noir van Avenay-Val d'Or, 33% Pinot Meunier van Virginy en 33% Chardonnay van Bisseuil. Samen maken ze deze heerlijke smaakvolle Champagne.
Deze Champagne Abyss - Mousserende wijn is heerlijk bij:
Mousserende wijn is natuurlijk een geweldig aperitief, maar vergeet ook niet dat hij vaak ook heerlijk bij salades of fruis des mer gerechten kan smaken.
Streek / Land | Champagne (FR) |
Jaartal | 2015 |
Druiven | 34% Pinot Noir van Avenay-Val d'Or, 33% Pinot Meunier van Virginy en 33% Chardonnay van Bisseuil. |
Biologisch (SKAL) | Ja |
Smaken / Aroma's | De eerste indruk in de neus is er een van zowel rijpheid als frisheid die umami-achtige tonen van schaaldieren oproept in combinatie met geroosterd brood, madeleine's, mango, ananas, mandarijn, zwarte bes, pomelo en perziken. Terwijl de wijn ademt, onthul |
Nog lekkerder bij | Mosselen in wilde knoflookboter op een bed van spinazie met kreeftstaarten. Gefrituurde sint-jakobsschelpen, kreeftboter met citroenkaviaar. Geroosterde sint-jakobsschelpen in een reductie van schelpvissoep en zachte babygroenten, zeebaarsfilet, gepoche |
Alcoholpercentage | 12% |
Soort | |
Wijnhuis | |
Afsluiting | |
Inhoud | |
Serveertemperatuur |