Het Betuws Wijndomein maakt met enthousiasme, passie en vakmanschap heerlijke Nederlandse wijnen van druiven. Er is gekozen voor moderne en resistentere rassen om zo min mogelijk gewasbescherming te hoeven toepassen in hun teelt. Het hele seizoen wordt de wijngaard nauwkeurig verzorgd de oogst is vaak pas in oktober en gebeurd met de hand geoogst. Zowel Diederik als Arina hechten veel waarde aan duurzaamheid tijdens het werkin en rondom de wijngaard.
Na een studie aan de Hoge Agrarische School in Den Bosch begon Diederik vol enthousiasme aan het telen van druiven in 2004. In het begin is er samen met zijn ouders en broers gezocht naar een teelt die in de toekomst beter rendeerde dan het telen van o.a. mais en suikerbieten. De eerste druivenoogst was in 2007 een feit!
Moderne druivenrassen --> Minder Gewasbescherming
De druivenrassen waarvoor gekozen is zijn anders dan een Riesling of cabernet sauvignon. Er is gekozen voor rassen zoals pinotin, regent, johanniter en cabernet noir, druivenrassen die beduidend minder zonne-uren en minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben. En dus vele male duurzamer geteeld kunnen worden met een natuur-inclusief toekomstperspectief ! Een thema dat hoog op de agenda staat bij zowel Diederik als Arina.
Sinds 2013 werkt Arina samen met Diederik. Eerst als initiatiefnemer van de Prepluk Verjus ,maar al snel werd duidelijk dat de twee meer dan alleen een passie voor wijn deelden. Sinds 2015 zijn ze partners enin februari 2019 is er een kleine wijnboerin bij gekomen, Jasmijn. Arina heeft een achtergrond in de gastronomie. Samen ontwikkelden ze de afgelopen jaren een
grote diversiteit aan producten gemaakt van druiven, appels en peren. Daarnaast organiseren ze ook
verschillende activiteiten in en rondom de wijngaard. De combinatie tussen natuureducatie, lekkere
wijnen én streekgastronomie maakt het wijndomein een inspirerende omgeving voor gasten.