Intens, krachtig en zijde zacht. In de geur heeft de wijn een prachtig boeket van rijp zwart fruit zoals bramen, bessen en kersen aangevuld met een indrukwekkend pallet van cederhout, kruiden, vanille, tabak en chocolade. Lees meer
In de geur heeft deze rode wijn een prachtig boeket van rijp zwart fruit zoals bramen, bessen en kersen aangevuld met een indrukwekkend pallet van cederhout, kruiden, vanille, tabak en chocolade.
De elegante smaak is krachtig met indrukken van zwart fruit, kruiden zoals peper en laurier aangevuld met vanille, cederhout, leer, tabak en cacao.
Alcoholpercentage van deze "Marinus" - Rode wijn
Deze smaakvolle "Marinus" - Rode wijn heeft het niet al te hoge alcoholpercentage van 14,5%
Wijnhuis van de "Marinus" - Rode wijn
Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon (1936-2019) in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s evenaren.
De wijngaarden in de Carmel Vallei zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten,waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen.
Wijnland van deze "Marinus" - Rode wijn
De verenigde Staten is al sinds de komst van de emigranten in de 17e en 18e een wijnland, echter werden de wijnen lange tijd niet serieus genomen in Europa. Dat veranderde in de jaren zestig van de vorige eeuw toen moderne wijnmakers kwaliteitswijn gingen maken die kon concurreren met de mooiste wijnen uit Europa.
Wijnregio van deze "Marinus" - Rode wijn
Een Californische wijn is een wijn die in de Amerikaanse staat Californië geproduceerd word. Californië is gelegen aan de oostkust van de Verenigde Staten en is goed voor bijna 90% van de totale wijnproductie in de Verenigde Staten. Qua productie staat deze staat op de vierde plek in de wereld.
Druivenrassen van deze "Marinus" - Rode wijn
Bernardus Marinus is al jarenlang een iconische wijn uit Californië. Het is een super blend gemaakt van typische Bordeaux-druivenrassen als Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Petit Verdot. De druiven voor Marinus zijn afkomstig uit de Marinus wijngaard in Carmel Valley, waar de druiven in ultieme omstandigheden kunnen groeien. Bernardus bezit 210 hectare wijngaard in de Cachagua regio van Carmel Valley. Het wordt omgeven door bergkammen van het Santa Lucia-gebergte. De Cachagua-vallei is zeer zonnig en ligt in een soort “kom” op grote hoogte die wordt afgeschermd door fog, waardoor het ideaal is voor het verbouwen van Bordeaux-druivenrassen. De temperaturen tussen dag en nacht variëren aanzienlijk. Gedurende de dag wordt de warmte vastgehouden door de geografische “kom”, terwijl de hoogte en de nabijheid van de oceaan zorgen voor koelen nachten. Dit unieke microklimaat zorgt voor een langdurig groeiseizoen, waardoor de druiven zich volledig kunnen ontwikkelen. De Marinus wijngaard omvat 36 hectare en is aangeplant op een hoogte van 1200 voet en de bodems variëren van kleileem tot zanderige leem. De wijngaard is opgedeeld in 15 verschillende “blending blocks” die druiven met verschillende en gevarieerde smaken produceren, afgeleid van de bodem en het microklimaat. De gezondheid en het evenwicht van de wijngaard worden behouden als onderdeel van de natuurlijke omgeving. Dit resulteert in zo min mogelijk gebruik van chemicaliën en kunstmest.
Om Marinus te produceren volgen ze bij Bernardus traditionele Bordeaux-vinificatiemethoden. Elk blok Marinus wordt individueel gekweekt en de druiven worden geplukt bij perfecte rijpheid. Alle druiven worden met de hand gesorteerd en ontsteeld voordat het fermentatieproces plaatsvindt. Na het persen wordt de wijn geblend en overgebracht naar kleine Franse eikenhouten vaten, voor de malolactische vergisting en rijping gedurende 18 maanden.
Deze "Marinus" - Rode wijn is heerlijk bij:
Een goede combinatie bij gegrild rood vlees, harde kazen en de thaise keuken.
Streek / Land | Carmel Valley (VS) |
Jaartal | 2014 |
Druiven | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch (SKAL) | Nee |
Smaken / Aroma's | In de geur heeft deze rode wijn een prachtig boeket van rijp zwart fruit zoals bramen, bessen en kersen aangevuld met een indrukwekkend pallet van cederhout, kruiden, vanille, tabak en chocolade. De elegante smaak is krachtig met indrukken van zwart frui |
Nog lekkerder bij | Een goede combinatie bij gegrild rood vlees, harde kazen en de thaise keuken. |
Alcoholpercentage | 14,5% |
Soort | Rode wijn |
Wijnhuis | Bernardus |
Afsluiting | Kurk |
Inhoud | 75cl |
Serveertemperatuur | 16 |