Heerlijke geurende wijn, floraal en smaakt naar licht gekruid wit fruit (ik associeer het met stoofappeltjes) en een mespuntje specerijen. Lees meer
Het wijnbedrijf van Pratello is gelegen aan het Gardameer. Een sinds 2004 volledig biologische teelt. In de wijngaard werkt de hele familie mee van de keuken tot aan het plukken. De familie is er van overtuigd dat als je goed bent voor de natuur de natuur ook goed zal zijn voor jou.
Naast het wijnbedrijf is er een restaurant met zalen voor feesten. (www.pratello.com)
Pratello produceert op basis van authentieke druiven zoals de Rebo, Manzoni, Gropello en Lugano echt gebiedseigen authentieke wijnen - overtuigend en expressief.
Vondst bij Hubrecht Duijker (juli 2017)
Binnen het gebied Lugana beschikt het domein Pratello, dat gehuisvest is in een pontificale villa, over 100 hectare grond. De temperatuur wordt hier getemperd door het nabije Gardameer. Behalve olijven en fruit wordt er op biologische wijze druiven geteeld, op 45 hectare. Viticoltore Vincenzo Bertola maakt hier karaktervolle wijnen van. Voor zijn verfrissende Catulliano 2016 gebruikte hij uitsluitend turbiana, een witte variëteit die genetische verwantschap vertoont met de verdicchio van Marche. De wijn geurt enigszins floraal en smaakt naar licht gekruid wit fruit (ik associeer het met stoofappeltjes) en een mespuntje specerijen. Ik schreef het al: karakter.
De grote Hamersma 2018
- Vaste waarde sinds een aantal oogstjaren. De 2016 wat lichter en darteler dan het voorgaande oogstjaar. Appel uit een banketbakkersappeltaart, het zoete en het zure, getemde wilde perzik, kleine bittertjes, heel licht druivig sap en een niespuntje witte peper.
Streek / Land | Lombardije (IT) |
Jaartal | 2019 |
Druiven | |
Biologisch (SKAL) | |
Smaken / Aroma's | Droog zonder vatrijping |
Nog lekkerder bij | Witvis, geitenkaas, kip, zalmachtigen, vegetarisch, wit vlees, konijn |
Alcoholpercentage | |
Soort | |
Wijnhuis | |
Afsluiting | |
Inhoud | |
Serveertemperatuur |