Krachtige houtgerijpte rode wijn van de Bobal druif, Vol van smaak. Geen wijn voor doetjes of slobberaars een echte smaakmaker! Lees meer
Krachtige houtgerijpte rode wijn van de Bobal druif, Vol van smaak. Geen wijn voor doetjes of slobberaars een echte smaakmaker!
Alcoholpercentage van deze Rayuelo - Rode wijn
Deze smaakvolle Rayuelo - Rode wijn heeft het niet al te hoge alcoholpercentage van 14%
Wijnhuis van de Rayuelo - Rode wijn
Bodegas Altolandon in Spanje ligt op 1080 meter boven de zee en behoort tot een van de hoogst gelegen wijnbedrijven van Spanje. Men bezit 70 hectare wijngaard, allen gelegen bij het stadje Landete in de provincie Cuenca. Vanaf het moment dat de eerste wijnstokken zijn geplant, wordt er biologisch gewerkt.
Aan de beplanting is bijzondere aandacht besteed. Eerst werd de bodem van alle wijngaardpercelen nauwkeurig geanalyseerd, vervolgens werd per wijngaard het meest geschikte druivenras en kloon geselecteerd. Alle wijngaarden vallen binnen de beschermde herkomst benaming Manchuela.
Het fruit ondergaat een groot temperatuurverschil tussen dag en nacht, rond de 20 graden. Vooral de koele nachten geven aan het fruit een mooie, frisse zuurgraad mee. Nadat het fruit is geplukt gaat het naar de modern geoutilleerde wijnmaak ruimte, waar grote konisch gevormde, roestvrijstalen gistingstanks staan met een inhoud van 6000 liter. Uiteraard beschikken deze cuves over nauwkeurige temperatuurbeheersing, waardoor de gistingstemperatuur nimmer hoger wordt dan 30 graden. Er wordt geen gebruik gemaakt van industriële gist, maar uitsluitend van natuurlijke gist die op de druif voorkomt.
De schillen blijven, afhankelijk van de gebruikte druif, gemiddeld 2 tot 3 weken in contact met het sap, waarna een lichte persing volgt. Hierna gaat de jonge wijn richting vatenkelder voor verdere rijping in fusten van Frans eikenhout van 225 liter. Men vervangt jaarlijks circa 25% van deze vaten. Alle wijnen ondergaan de melkzuur gisting (Malo Lactique) in fust. Ook hier gaat dat geheel natuurlijk, er worden geen industriële bacteriën toegevoegd. Vatrijping (ook weer afhankelijk van het druivenras) is tussen de 8 en 24 maanden. Nadat de wijn op fles is gebracht rijpt de wijn minimaal nog acht maanden voordat de verkoop start.
Wijnland van deze Rayuelo - Rode wijn
Spanje is als wijn en vakantieland voor ons Nederlanders zeer intrek en elk jaar stijgen de verkopen dan ook van de wijnen uit dit mooie land. Jumilla is nog wat onbekend als streek, maar bevelen de wijnen van harte aan.
Wijnregio van deze Rayuelo - Rode wijn
La Mancha lange tijd alleen bekend als een vlakte waar het snikheet kon worden en waar je azijndruiven kon laten groeien. Anno 2020 is er gelukkig ook mooie wijn te vinden.
Druivenrassen van deze Rayuelo - Rode wijn
De bobal druif komt uit de buurt van de dorpen Utiel en Requena, in de provincie Valencia. Al in de 15e eeuw wordt over deze druif geschreven. Erg in trek bij het maken van krachtige rode wijnen.
Deze Rayuelo - Rode wijn is heerlijk bij:
Smaakvolle krachtige wijn die goed gaat met harde kaas, varken, (veder)wild, zachte romige kaas, nagel- en komijnekaas, rood vlees, pasta/deegwaren, lam
Streek / Land | La Mancha (SP) |
Jaartal | 2015 |
Druiven | Bobal |
Biologisch (SKAL) | Ja |
Smaken / Aroma's | Krachtige houtgerijpte rode wijn van de Bobal druif, Vol van smaak. Geen wijn voor doetjes of slobberaars een echte smaakmaker! |
Nog lekkerder bij | Smaakvolle krachtige wijn die goed gaat met harde kaas, varken, (veder)wild, zachte romige kaas, nagel- en komijnekaas, rood vlees, pasta/deegwaren, lam |
Alcoholpercentage | 14% |
Soort | Rode wijn |
Wijnhuis | Altolandon |
Afsluiting | Kurk |
Inhoud | 75cl |
Serveertemperatuur | 16 |