• Lorem ipsum

Barbera

De afgelopen jaren is er van dit mooie druivenras meer bekend geworden m.b.t. zijn oorsprong. De tot nu toe algemeen aangenomen waarheid was dat hij was ontstaan in de heuvels van Monferrato gelegen in het hart van de Piëmont, echter is er meer meer aanwi

Toon:
Cascina Amalia Barbera D’Alba 2017
Cascina Amalia
Barbera D’Alba 2017
€14,25
Toon:

Barbera

De afgelopen jaren is er van dit mooie druivenras meer bekend geworden m.b.t. zijn oorsprong. De tot nu toe algemeen aangenomen waarheid was dat hij was ontstaan in de heuvels van Monferrato gelegen in het hart van de Piëmont, echter is er meer meer aanwijzing dat hij uit de streek rondom Asti komt.

Teelt van de barbera druif

De barbera druif groeit en bloeit gelukkig gemakkelijk op veel verschillende ondergronden en daarnaast kan een hoog volume per hectare opleveren van wel 70 hectoliter. 

Aroma's van de barbera druif

Een belangrijk kenmerk van de barbera wijnen is de relatief hoge zuurgraad aangevuld met een licht bittertje en aroma's van kersen, aalbessen aangevuld met een laag tannine gehalte.

Geheel ten onrechte is de barbera druif lang beschouwd als een tweede rangs druif gelukkig is dit sinds de jaren 80 van de vorige eeuw niet meer zo. Hoe terecht overigens!