• Lorem ipsum

Nero d'Avola

De nero d'Avola is de belangrijkste rode druif van eiland Sicilië en één van meest bekende inheemse druifrassen van geheel Italië. De druif dankt haar naam aan het plaatsje Avola in zuiden van Sicilië. De allerbeste rode Nero d'Avola wijnen komen uit de d

Toon:
Ferreri Nero d'Avola 2016
Ferreri
Nero d'Avola 2016
€13,95
Toon:

Nero d'Avola

Nero d'Avola is de meest aangeplante blauwe druif op sicilië. De wijnen van deze druif op Sicilië hebben een zeer stevige zoete fruitaroma's en iets rookachtige afdronk. Bij topwijnen komen vaak de beschrijvingen van rijk aan rood fruit, zwarte peper, zoethout en kruidencake naar voren. Je begrijpt dat dit bij elkaar een fantastisch glas wijn geeft. 

Combineer Nero d'Avola wijnen ook met de volgende gerechten

Stoofpot van sucadelappen, ossenstaartsoep en of gerechten met wild erin verwerkt. Het is absoluut noodzakelijk de wijn minimaal een uur te laten decanteren. Je schenkt de wijn dan uit in groot en hoog rood wijn glas voor het beste resultaat.

De belangrijpste druif van Sicilië

De nero d'Avola is de belangrijkste rode druif van eiland Sicilië en één van meest bekende inheemse druifrassen van geheel Italië. De druif dankt haar naam aan het plaatsje Avola in zuiden van Sicilië. De allerbeste rode Nero d'Avola wijnen komen uit de districten rondom Noto (Maccari, Bufalefi en Buonivini)