• Lorem ipsum

Rode wijn uit Chili

Chili is een ideaal wijnland, dat valt onder de “Nieuwe Wijnwereld”. De grootste en belangrijkste wijngaarden bevinden zich rond de hoofdstad Santiago, in valleien die zich uitstrekken tot de Grote Oceaan.

Toon:
Amayna Syrah - Rode wijn
Amayna
Syrah - Rode wijn
  • Smaak: Intens & Kruidig
  • Land: Chili
  • Druif: Syrah
€28,45
Direct leverbaar
Toon:

Rode wijn uit Chili

Rode wijn uit Chili

Chili is een ideaal wijnland, dat valt onder de “Nieuwe Wijnwereld”. De grootste en belangrijkste wijngaarden bevinden zich rond de hoofdstad Santiago, in valleien die zich uitstrekken tot de Grote Oceaan.
Door het perfecte wijnklimaat komen er voornamelijk fruitige, rode, zeer goede Chileense rode wijnen uit Chili.

Rode wijnland Chili in het kort

Chili kent op het moment van schrijven 109.000 hectare aan wijngaarden. Hier wordt om en nabij 13 miljoen hectoliter wijn per jaar op geproduceerd.

De bekendste Chileense wijngebieden zijn: Colchagua vallei, Coquimbo, Elqui valley, Leyda vallei, Limarí valley, Choapa valley, Aconcagua, Casablanca Valley, San Antonio Valley, Central Valley. In Chili leveren natuurlijke bronnen water aan de wijngaarden. Zoals smeltwater van de Andes. Het is rijk aan calcium en daardoor heel goed voor de druiven. Naast de invloed van het smeltwater is de unieke ligging gecombineerd met een rijke voedingsbodem van natuurlijke nutriënten het een heerlijk land voor maken van Chileense rode wijn.

Heerlijke Chileense rode wijn uit de regio Aconcagua

Deze wijnregio is de meest noordelijk gelegen wijnregio van Chili hij bestaat uit twee subregio's: De Acongua vallei en de Casablanca vallei. De Aconcagua vallei is gelegen op het vlakke gedeelte tussen de Andes en de Stille Oceaan hier is een mediterraan klimaat je vindt er met name mooie Chileense rode wijn van de cabernet sauvignon druif.

Ten noordwesten van de hoofstad Santiago ligt de Casablanca vallei deze glooiende regio ligt dicht bij de kust je hebt hier overdag veel hitte en 's-nachts mist van zee hierdoor is het mogelijk om hier druiven te verbouwen. Je vindt in de Casablanca vallei wijnen gemaakt van de Chardonnay, Pinot Noir en Sauvignon Blanc.  

Heerlijke Chileense rode wijn uit Coquimbo

De meest noordelijk gelegen wijngaarden liggen in de Valle del Elqui, 600 kilometer ten noorden van de hoofdstad Santiago. Op een ondergrond van graniet is er wel veel te verwachte van dit gebied als het gaat om Chileense rode wijnen. Door de ochtendmist, overdag hitte en ’s-Nachts verkoeling is er een geheel eigen terroir voor de Chileense rode wijnen uit Coquimbo.  

Prachtige rode Chileense wijn uit Aconcagua

Van oudsher wordt er in dit gebied veel cabernet sauvignon aangeplant, maar anno nu worden er andere druivenrassen aangeplant zoals syrah. Ook in Acongua zorgen de koele zeewinden voor de zeer nodige afkoeling van de soms extreme hitte.

Witte en rode wijn uit de Valle Central

Vanaf de hoofdstad Santiago tot aan 400 kilometer zuidelijker vind je het wijngebied Valle Central. In deze streek vind je belangrijke rivier de Maipo die zijn oorsprong vindt in de Andes. De zomers zijn droog en heet in de Valle Central door de koelere nachten ontstaan uiteindelijk mooie rijke en complexe Chileense rode wijn van onder andere de Cabernet Sauvignon druif. 

Er is in de Valle Central sinds de aanleg van de eerste wijngaarden vrijwel altijd gewerkt met stekken uit de Bordeaux van onder ander de merlot, cabernet sauvignon en syrah. De Chileense rode wijn uit dit gebied kenmerken zich door een muntige en zwarte bessensmaak. Uit de koelere gebieden komen van complexere Chileense rode wijnen omdat het groeiseizoen daar langer is. 

Onze wereldberoemde Chileense rode wijn van de familie Garces Silva komen ook uit deze streek. Wellicht ken je de kwaliteit al zo niet is dit een echt must om te proberen.

De familie Garces Silva is door de jaren heen een waar synoniem voor kwaliteit geworden en hun Chileense rode wijnen worden dan ook over de gehele wereld geëxporteerd. 

Rode Chileense wijn uit Valle del Rapel 

Ruim 30.000 hectare telt dit grootste wijngebied van Chili je vindt wijngaarden op de eerste delen van de Andes tot aan de kust. Je vindt in de grond een rijke samenstelling van: klei, leem, kalk en zand hierdoor kunnen er mooie rode wijnen worden gemaakt. Het overgrote deel van de productie komt voor de rekening van de: Merlot, Cabernet Sauvignon en Carmenere druiven.

De Rapel vallei bestaat uit twee valleien de Cachapoal en de Colchagua vallei. Verreweg de meeste wijnen zijn Chileense rode wijnen. De beste resultaten worden geboekt met de merlot druif die in beide valleien mooie Chileense rode wijnen oplevert.  

Onder andere de Chileense rode wijnen van Apaltagua komen uit deze wijnstreek. De merlot, carmenere en malbec rode Chileense wijnen geven goed weer wat de kwaliteit van de rode Chileense wijnen kan zijn.

De Carmenere druif werd al in de 19e eeuw naar Chili geëxporteerd echter tot 1994 was hij eigenlijk niet bekend in het land. De Chilenen dachten dat het een andere Bordeaux druif was nl. de merlot.

De Zuidelijke wijnregio van Chili

Deze zuidelijk gelegen regio eindigt op 650 kilometer van de hoofdstad Santiago. Er worden hier veel verschillende Chileense rode wijnen gemaakt. Deze zijn wel minder bijzonder dan de andere twee wijnregio's.

De verschillende druiven uit Chili voor rode wijn

In de 16de eeuw werden de eerste wijngaarden aangelegd, met voornamelijk stekken uit Bordeaux. Veel druiven in Chili zijn daardoor klassieke blauwe druivenrassen zoals cabernet sauvignon en merlot. cabernet sauvignon, merlot en carménère

Hoe bestel ik Chileense rode wijn?

Chileense rode wijn kan je gemakkelijk en snel bestellen via de webwinkel van GrapeWine.nl naast verschillende Chileense rode wijnen kan je hier ook de wijn spijs tips vinden die je avond nog completer zullen maken. Rode wijn uit Chili is de afgelopen jaren steeds populairder geworden dit komt met name door de toegenomen kennis en interesse van de Europeanen voor deze heerlijke zo typische Chileense rode wijnen. Naast de webshop bieden wij uiteraard ook de mogelijkheid om de Chileense rode wijn via de email of telefoon te bestellen. Neem daarvoor gerust met ons contact op wij helpen je graag.

Advies nodig om Chileense rode wijn te bestellen?

Bij het bestellen van Chileense rode wijn is het belangrijk om voor jezelf goed na te gaan of Chileense rode is om wat bij te eten of gewoon voor bij de borrel. Een mooie carmenere Chileense rode wijn zal met houtrijping beter passen bij het diner en zonder beter bij de borrel. Wanneer je gaat bestellen en je komt er niet uit is het goed om te weten dat er altijd iemand is die je advies kan geven zodat je altijd de juiste Chileense rode wijn bezorgd krijg.

Geschiedenis van rode wijnland Chili

In de 2e helft van de 16e eeuw brachten de Spaanse conquistadores de eerste Franse druivenstokken in Chili. De Spanjaarden ontdekten al snel dat het Chileense klimaat erg geschikt was voor wijnbouw.

In de 19de eeuw werd Europa getroffen door een grootschalige druifluisepidemie. Daarom vestigden vooral Franse wijnmakers zich in Chili. Chili was het enige wijnland dat niet werd getroffen door de epidemie.

Niet alleen de Chileense overheid, maar ook veel Amerikaanse en Franse wijnmakers zagen de mogelijkheden van het land. In de jaren 80 maakte Chili een enorme moderniseringsslag door.
Er werden flinke bedragen geïnvesteerd in de vernieuwing van de wijnbouw. Chili is tegenwoordig, na Argentinië, het grootste wijn producerende land van Zuid-Amerika.