• Lorem ipsum

Chili

Chili is een ideaal wijnland, dat valt onder de “Nieuwe Wijnwereld”. De grootste en belangrijkste wijngaarden bevinden zich rond de hoofdstad Santiago, in valleien die zich uitstrekken tot de Grote Oceaan.

Toon:
Pacifico Sur Malbec reserve
Pacifico Sur
Malbec reserve
€9,95
Las Ninas Carmenere Reserva 2016
Las Ninas
Carmenere Reserva 2016
€11,95
Pacifico Sur Merlot
Pacifico Sur
Merlot
€6,95
-17%
Amayna Syrah 2015
Amayna
Syrah 2015
€29,95€24,95
Pacifico Sur Carmenère
Pacifico Sur
Carmenère
€6,95
Pacifico Sur Pinot Noir reserve 2015
Pacifico Sur
Pinot Noir reserve 2015
€9,50
Toon:

Chili

Rode wijn uit Chili

Chili is een ideaal wijnland, dat valt onder de “Nieuwe Wijnwereld”. De grootste en belangrijkste wijngaarden bevinden zich rond de hoofdstad Santiago, in valleien die zich uitstrekken tot de Grote Oceaan.
Door het perfecte wijnklimaat komen er voornamelijk fruitige, rode, zeer goede wijnen uit Chili.

Rode wijnland Chili in het kort

Chili kent op het moment van schrijven 109.000 hectare aan wijngaarden. Hier wordt om en nabij 13 miljoen hectoliter wijn per jaar op geproduceerd.

De bekendste wijngebieden zijn: Colchagua vallei, Coquimbo, Elqui valley, Leyda vallei, Limarí valley, Choapa valley, Aconcagua, Casablanca Valley, San Antonio Valley, Central Valley. In Chili leveren natuurlijke bronnen water aan de wijngaarden. Zoals smeltwater van de Andes. Het is rijk aan calcium en daardoor heel goed voor de druiven. Naast de invloed van het smeltwater is de unieke ligging gecombineerd met een rijke voedingsbodem van natuurlijke nutriënten het een heerlijk land voor rode wijn.

De verschillende druiven uit Chili voor rode wijn

In de 16de eeuw werden de eerste wijngaarden aangelegd, met voornamelijk stekken uit Bordeaux. Veel druiven in Chili zijn daardoor klassieke blauwe druivenrassen zoals cabernet sauvignon en merlot. cabernet sauvignon, merlot en carménère

Hoe bestel ik Chileense rode wijn?

Chileense rode wijn kan je gemakkelijk en snel bestellen via de webwinkel van GrapeWine.nl naast verschillende Chileense wijnen kan je hier ook de wijn spijs tips vinden die je avond nog completer zullen maken. Rode wijn uit Chili is de afgelopen jaren steeds populairder geworden dit komt met name door de toegenomen kennis en interesse van de Europeanen voor deze heerlijke zo typische rode wijnen.

Geschiedenis van rode wijnland Chili

In de 2e helft van de 16e eeuw brachten de Spaanse conquistadores de eerste Franse druivenstokken in Chili. De Spanjaarden ontdekten al snel dat het Chileense klimaat erg geschikt was voor wijnbouw.

In de 19de eeuw werd Europa getroffen door een grootschalige druifluisepidemie. Daarom vestigden vooral Franse wijnmakers zich in Chili. Chili was het enige wijnland dat niet werd getroffen door de epidemie.

Niet alleen de Chileense overheid, maar ook veel Amerikaanse en Franse wijnmakers zagen de mogelijkheden van het land. In de jaren 80 maakte Chili een enorme moderniseringsslag door.
Er werden flinke bedragen geïnvesteerd in de vernieuwing van de wijnbouw. Chili is tegenwoordig, na Argentinië, het grootste wijn producerende land van Zuid-Amerika.