De wijngaard licht bij het klooster op 280 meter hoogte, met zuidelijke ligging. De Rosso di Montalcino 2016 krijgt 4 maanden rijping in groot Sloweens eiken en daarna 8 maanden in de fles. Heerlijk fruitig en jong! Lees meer
Smaakvolle prachtige rode wijn deze Rosso di Montalcino. Hiij krijgt 4 maanden rijping in een groot Sloweens eiken en daarna 8 maanden in de fles. Heerlijk fruitig en jong!
Alcoholpercentage van deze Rosso di Montalcino - Rode wijn
Deze smaakvolle Rosso di Montalcino heeft het niet al te hoge alcoholpercentage van 12%
Wijnhuis van de Rosso di Montalcino - Rode wijn
Sinds 1995 wordt het wijnbedrijf geleid door Giovanni Ciacci. Hij is inmiddels vergezeld door zijn kinderen Andrea & Francesca. Zij leiden het bedrijf op moderne manier, maar met oog op de lange traditie van het wijnhuis en de streek.
De naam komt van het Romijns voor 6 te weten Sesta. In 1850 werden de broers Felice en Giovanni Ciacci de eigenaren van dit bijzondere stuk grond. Het duurde tot 1966 tot de eerste flessen Brunello geproduceerd zouden worden. In de tijd waren er slechts 12 bedrijven die Brunello produceerde. Vanwege dit feit voor Tenuta di Sesta tot op de dag van vandaag gezien als 1 van de grondleggers van de streek en haar inmiddels befaamde wijnen.
Wijnland van deze Rosso di Montalcino - Rode wijn
Italië en La Dolce Vita en rode wijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Italianen drinken verhoudingsgewijs eigenlijk helemaal niet veel rode wijn, maar natuurlijk wel goede als de tijd er voor is.
Wijnregio van deze Rosso di Montalcino - Rode wijn
Montalcino ligt in Toscane en is de meest gewaardeerde rode wijn regio van de wereld momenteel.
Druivenrassen van deze Rosso di Montalcino - Rode wijn
Er is hier maar één druif en dat is de Sangiovese druif. De lokale kloon de BS11 is verantwoordelijk voor al dit moois.
Deze Rosso di Montalcino - Rode wijn is heerlijk bij:
Streek / Land | Toscane (IT) |
Jaartal | 2019 |
Druiven | Sangiovese |
Biologisch (SKAL) | Nee |
Smaken / Aroma's | Smaakvolle prachtige rode wijn deze Rosso di Montalcino. Hiij krijgt 4 maanden rijping in een groot Sloweens eiken en daarna 8 maanden in de fles. Heerlijk fruitig en jong! |
Nog lekkerder bij | Lam, harde kaas, varken, pasta/deegwaren, (veder)wild, zachte romige kaas, rood vlees |
Alcoholpercentage | 12% |
Soort | Rode wijn |
Wijnhuis | Tenuta di Sesta |
Afsluiting | Kurk |
Inhoud | 75cl |
Serveertemperatuur | 16 |