• Lorem ipsum

Witte wijn uit Frankrijk

Wijnland Frankrijk is wereld beroemd om zijn wijnen en wijnstreken. Gebieden als de Champagne, Bordeaux en Bourgogne hebben wereldfaam verworven en hun witte wijnen zijn bekende en geliefde witte wijnen. Er wordt in Frankrijk ook zelf met liefde gesproken

Toon:
Domaine Horgelus Colombard & Sauvignon Blanc
Domaine Horgelus
Colombard & Sauvignon Blanc
€6,75
Domaine Horgelus Gros manseng & Sauvignon blanc
Domaine Horgelus
Gros manseng & Sauvignon blanc
€6,75
Domaine Yves & Pierre Martin   Sancerre Chavignol blanc 2017
Domaine Yves & Pierre Martin  
Sancerre Chavignol blanc 2017
€19,35
Dominique Cornin Pouilly Fuisse 2017
Dominique Cornin
Pouilly Fuisse 2017
€29,95
Michel Fonné Sylvaner
Michel Fonné
Sylvaner
€8,95
Vacheron Sancerre 2017
Vacheron
Sancerre 2017
€26,95
Dominique Cornin Beaujolais Blanc 2017
Dominique Cornin
Beaujolais Blanc 2017
€21,95
Toon:

Witte wijn uit Frankrijk

Witte wijn uit Frankrijk

Wijnland Frankrijk is wereld beroemd om zijn wijnen en wijnstreken. Gebieden als de Champagne, Bordeaux en Bourgogne hebben wereldfaam verworven en hun witte wijnen zijn bekende en geliefde witte wijnen. Er wordt in Frankrijk ook zelf met liefde gesproken over hun trotse witte wijnen al blijkt dat de Fransen ook graag zelf Spaanse wijn drinken :)

Witte wijn land Frankrijk in het kort

Frankrijk is het meest beroemde witte wijnland ter wereld al ver voor de romeinen werd er in dit prachtige land druiven verbouwd. De bekendste witte wijngebieden zijn: Bordeaux, Champagne, Elzas, Rhonevallei, Loire, Beaujolais, Provenceen Bourgogne

Bekendste witte druiven uit Frankrijk zijn de chardonnay, sauvignon blanc, chinon, aligoté. In totaal produceerdt Frankrijk ongeveer 2.900 verschillende witte wijnen. Frankrijk kent een drietal klimaten: gematigd zeeklimaat, hooggebergteklimaat, middellands zeeklimaat 

Witte wijn druiven uit Frankrijk

In Frankrijk groeien meer dan 100 inheemse druivensoorten.
Per streek groeien ook nog specifieke druivensoorten. De kwaliteit van de druiven is buitengewoon vanwege het perfecte wijnklimaat in Frankrijk.
Frankrijk produceert zowel witte als blauwe druifsoorten. Naast witte en rode wijnen worden er vooral in de Provence (Zuid Frankrijk) ook heerlijke rosé wijnen gemaakt.

Wijn spijs met witte wijnen uit Frankrijk

Een bekende klassieker is sauvignon blanc witte wijn met zachte kazen zoals geitenkaas. Naast sauvignon blanc heb je uiteraard ook heerlijk Chardonnay wijnen uit bijvoorbeeld de Bourgogne je kan hier heerlijk mee combineren met kipgerechten zoals Coq au vin. Vette vis zoals paling kan je heerlijk combineren met jouge witte wijnen uit bijvoorbeeld de Languedoc-Roussillon
 

Wijnclassificatie voor witte wijn

Vin de table: tafelwijn. Dit is een vrij eenvoudige wijn (slobberwijn)
Er zijn vier elementen op het etiket te lezen: de inhoud, het alcoholgehalte, het land van herkomst en de naam van de producent.

Vin de pays: streekwijn. Deze wijnen komen uit een bepaalde streek. Op het etiket mogen producenten ook nog de streek op het etiket vernoemen. 

Vin Délimité de Qualité Supérieure: kwaliteitswijn. Behalve bovenstaande items mogen deze wijnen ook nog V.Q.P.R.D. aan het etiket toevoegen, wat inhoudt dat de kwaliteit van de wijn zeer hoog is. 

Appellation Controlée: Deze wijnen voldoen aan strenge, door de overheid opgestelde, eisen. Dit houdt onder andere in: een afgebakend productiegebied, de gebruikte druivenrassen, de maximum opbrengst per hectare en de wijnbereiding. Alles moet terug te lezen zij op het etiket. 

Geschiedenis van wijnland Frankrijk

Al in de 6e eeuw voor Christus plantten Griekse kolonisten de eerste druivenstokken aan in Frankrijk. Rond de zuidelijk gelegen stad Marseille.
Wijn werd pas populair in de 15e en 16e eeuw.
Door de opkomst van grotere Franse steden droeg bij aan deze toenemende populariteit.
Wijn werd het belangrijkste exportproduct van het land. De Franse wijnbouw ontwikkelde zich snel verder.
Nog altijd experimenteren innovatieve wijnmakers met druivenrassen, nieuwe soorten wijn en verschillende opslagmogelijkheden. 

Witte wijn uit Frankrijk

Bij Wijnhandel GrapeWine.nl kan je gemakkelijk en snel heerlijke Franse witte wijnen bestellen. Je vindt in ons assortiment witte wijn uit de Loire, Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Elzas en het Zuid Westen. Er zijn zoveeel mooie witte wijnen uit Frankrijk ze allemaal proberen is gewoon weg niet te doen. Laat je daarom adviseren welke witte Franse wijn voor jou de beste witte wijn is. 

Ben je meer een liefhebber voor houtgerijpte witte Franse wijn of hou je juist meer van frisheid laat je bij GrapeWine.nl adviseren uit ons ruime assortiment. Geef je een verjaardag of ander feest en wil je goed voor de dag komen Arjan helpt je graag aan de juiste witte Franse wijn.