• Lorem ipsum

Bordeaux

De Bordeaux is één van Frankrijks beroemde wijnstreken. GrapeWine heeft voor jou een ruim assortiment topwijnen geselecteerd.

Toon:
Geen producten gevonden...

Bordeaux

De wijnstreek de Bordeaux is samen met de Bourgogne de belangrijkste wijnstreek in Frankrijk. Al rond de 1e eeuw zijn er zijn wijngaarden aangelegd door de Romeinen destijds heette de nederzetting Burdigala. Sinds de 17e & 18e eeuw is de bekendheid en faam van de wijnstreek in rap tempo gegroeid. Na de drooglegging door de Hollanders van de Médoc is de streek definitief een beroemd gebied geworden. Vele edellieden en handelaren hebben zich in de jaren daarna gevestigd in de streek hun huizen zijn Chateaux gaan heten.

Gironde

De rivier de Gironde is de levensader van de Bordeaux deze rivier wordt o.a. gevoedt door de Dordogne en de Garonne tussen deze 2 rivieren ligt het bekende subgebied Entre-Deux-Mers.

Classificaties

De algemene classificaties van de streek zijn de Appelation Controlée Bordeaux en de Appelation Controlée Bordeaux Superéreur. Naast deze classificaties kent de streek ook de gemeentelijke herkomst benamingen zoals de bekende; Margaux, Pauillac, Saint-Estéphe en Pomerol.