• Lorem ipsum

Witte wijn uit Hongarije

In de het noord oosten van Hongarije ligt één van de grootste wijnstreken van Europa, Tokaj. Ten tijden van het communisme is de kwaliteit van de Hongaarse wijnen er erg op achteruit gegaan. Gelukkig is de voormalige glorie van de heerlijke Hongaarse wijn

Toon:
Tokaj-Hétszőlő  Tokaji – Furmint Dry Organic
Tokaj-Hétszőlő 
Tokaji – Furmint Dry Organic
€13,55
Carpinus  Tokaji Furmint Late Harvest
Carpinus 
Tokaji Furmint Late Harvest
€13,55
Tokaj-Hétszőlő  Bistro 7 – Furmint Dry
Tokaj-Hétszőlő 
Bistro 7 – Furmint Dry
€13,55
Toon:

Witte wijn uit Hongarije

In het noordoosten van Hongarije ligt één van de grootste wijnstreken van Europa, Tokaj. Ten tijden van het communisme is de kwaliteit van de Hongaarse wijnen er erg op achteruit gegaan. Gelukkig is de voormalige glorie van de heerlijke Hongaarse wijnen helemaal terug bij af.

Tokaj - Edelrot

Om de bijzondere zoete variant van de prachtige Tokaj wijnen te krijgen moeten de druiven allereerst lang blijven hangen aan de wijnstok. Ochtendmist en de herfst zullen langzaam maar zeker de edelrot doen inzetten. Hierdoor stijgt het suikergehalte en daalt het sap gehalte. 

Eerst wordt er een droge basiswijn gemaakt. De edelrotte druiven worden vervolgens in puttonyos opgestapeld het sap zal vervolgens langzaam van boven naar beneden druppellen. Dit wordt "Essencia" genoemd. Deze essencia kan nauwelijks fermenteren: Het gist moet hard werken vanwege het hoge suikergehalte, maar de de zuurgraad en strooperige substantie zorgt uiteindelijk voor een heerlijk geconcentreerd druivenextract.

Vervolgens wordt de basiswijn en deze moes samen gevoegd om nog een week lang samen te fermenteren.