Dé wildkampeerwijn: vleug kampvuur, bek vol rijp rood fruit, maar nu met nog meer onverschrokken zuren en stoutmoedige tannines.(Nicolaas Klei) Lees meer
Alcoholpercentage van Burbero - Rode wijn
Deze smaakvolle Burbero - Rode wijn heeft het niet al te hoge alcoholpercentage van 14%
Wijnhuis van de Burbero - Rode wijn
In de Abruzzen, Italië vlakbij Chieti vindt je de Venea wijngaarden. Leven met de natuur in plaats van de natuur is hun Credo. De familie Paolucci is al drie generaties met overgave werkzaam in deze 20 hectare grootte wijngaard.
Waar de vorige generatie de druiven leverde aan een coöperatie wordt vandaag de dag de wijn zelf gemaakt. Iedereen werkt mee ouders, kinderen, een oom en zelfs een neef.
Nicoline en zijn echtgenoot Serena maken op een hypermoderne manier wijnen van de autochtone druivenrassen trebbiano, montepulciano en pecorino. Van die laatste dacht men dat het ras rond 1900 verdwenen was. Maar dit is inmiddels de witte variëteit waarmee de streek furore maakt.
Wijnland van deze Burbero - Rode wijn
Italië is als wijnland een zekerheidje, wat een prachtige rode en witte wijnen komen hier vandaan. Of je nu voor krachtig en vatgerijpt of mousserende wijn aan het zoeken bent je kan het allemaal vinden in de prachtige wijnland.
Wijnregio van deze Burbero - Rode wijn
De DOC Montepulciano d’Abruzzo bestaat sinds 1968 en beslaat bijna de gehele streek. Sinds 2003 heeft deze omvangrijke rode wijn regio een tweede wijngebied gekregen nl. DOCG Montepulciano d’Abruzzo Colline Teramane. Deze hogere en kwaliteitsmarkering levert niet één op één beter rode wijnen van de montepulciano druif. Minimaal 85 procent van de rode wijnen moet bestaan uit montepulicano druiven ze mogen de wijn aanvullen met 15% sangiovese druiven.
Druivenrassen van deze Burbero - Rode wijn
Ruim 3000 verschillende druivenrassen hebben de geleerde momenteel opgetekend als inheems aan Italië en ze zijn nog lang niet klaar. Deze wijn wordt gemaakt met de montepulciano druif. Lekker inheems.
Deze Burbero - Rode wijn is heerlijk bij:
Deze smaakvolle rode wijn kan je uitstekend combineren met konijn, lam, zachte romige kaas, kip, pasta/deegwaren, rood vlees, vederwild, varken
Streek / Land | Abruzzen (IT) |
Jaartal | 2022 |
Druiven | montepulciano |
Biologisch (SKAL) | Nee |
Smaken / Aroma's | Dé wildkampeer rode wijn: vleug kampvuur, bek vol rijp rood fruit, maar nu met nog meer onverschrokken zuren en stoutmoedige tannines.(Nicolaas Klei) |
Nog lekkerder bij | Rood vlees, lam, wild, harde kaas, vlees van de grill of barbeque |
Alcoholpercentage | 14% |
Soort | Rode wijn |
Wijnhuis | Venea |
Afsluiting | Schroefdop |
Inhoud | 75cl |
Serveertemperatuur | 16 |