• Lorem ipsum

Montepulciano wijn

Toon:
Orlandi Contucci Ponno  Montepulciano D’Abruzzo – Rubiolo - Rode wijn
Orlandi Contucci Ponno 
Montepulciano D’Abruzzo – Rubiolo - Rode wijn
  • Smaak: Rood fruit & Kruidig
  • Land: Italië
  • Druif: Montepulciano
€11,45
Direct leverbaar
Venea Burbero - Rode wijn
Venea
Burbero - Rode wijn
  • Smaak: Rijp & Vol
  • Land: Italië
  • Druif: Montepulciano
€8,95
Direct leverbaar
Toon:

Montepulciano wijn

Rode wijn van de Montepulciano druif

Deze typische Italiaanse rode druif is een ware smaaksensatie als hij wordt gebruikt om rode wijn van te maken. De heerlijke rode wijnen van de montepulciano druif hebben doorgaans aroma’s van rode pruim, oregano, zure kers en teer. De beste kwaliteit Montepulciano wijnen zijn rond de 4 jaar oud en kosten zo rond 20 euro. Geloof mij het is je geld meer dan waard.

De DOCG Rosso Conero is een bekende wijnstreek voor rode wijnen in Le Marche. Niet het bekendste voor de Montepulciano wijnen en dat is zonde. Onze Rosso Conero rode wijn 

Kunnen wij je van harte aanbevelen echt een smaak bonbon en heerlijk bij pasta en pizza als ook gegrild vlees. 

In geheel Italië staat zo’n 30.000 hectare aangeplant van deze prachtige druif. Er wordt rode wijn van de Montepulciano druif gemaakt in zo’n 20 van 95 Italiaanse provincies.

De montepulciano druif is in Italië de op één na meest aangeplant druif. Verreweg de meeste van de Montepulciano wijn komt uit de Abruzzen waar ze de naam Montepulciano d’Abruzzo hebben. De rode wijnen van de montepulciano druif worden soms verward met de merlot rode wijnen. Dit komt door de aroma’s van rood fruit. De mooiste montepulciano rode wijnen hebben een bewaarpotentieel van ruim 10 jaar en dat is minimaal.

Eigenlijk is er buiten Italië weinig bekend van rode wijnen van de Montepulciano druif en dat is mogelijk wel zonde. Je kan nl. veel kanten op met deze prachtige druif. Natuurlijk is het een lastige druif om te telen, maar de kwaliteit moet een hoop kunnen goed maken. Bij GrapeWine.nl vermoeden wij dan ook dat komende jaren er meer rode wijnen gemaakt gaan worden buiten Italië zoals bijvoorbeeld Argentinië. Naast de mono cépage mogelijkheden kunnen wij ons ook goed indenken dat deze rode druif zich laat combineren met ander rode wijndruiven.

Verwarring met de rode wijnen van de Montepulciano druif

Het bekende wijngebied Montepulciano gelegen in rode wijn regio Toscane heeft niks met de druif te maken. De rode wijnen die hier gemaakt worden dragen wel dezelfde naam, maar de druif is een kloon van de Sangiovese druif. Er wordt onder de experts wel gedacht dat de montepulciano druif zijn oorsprong heeft in deze streek, maar bewijs hiervoor is nog niet geleverd. Montepulciano wijn is daarom nog zonder herkomst, maar de verwachting is dat de onderzoeken die binnenkort wel gaan uitwijzen. 

Aroma’s van die je kan proeven in de rode Montepulciano druiven

Het druiven ras in bijzonder donkerkleurig en dat levert ook donkerkleurige rode wijnen op. In de neus geeft de rode wijn van de Montepulciano druif aroma’s van rijp zwart fruit en mineralen. Na rijping van de rode Montepulciano druiven kan aroma’s van leder, koffie, aardse tonen en hout terugvinden. 

De druif heeft een hoog tanninegehalte wat hem een ideale bewaarwijn kandidaat maakt. De rode wijnen van Montepulciano druif kunnen prachtig complex ouderen en dat geeft heerlijke rode wijn. 

De druif is niet makkelijk om te verbouwen zelfs geoefende wijnboeren vinden de druif dikwijls lastig en eigenwijs, maar de resultaten van de rode wijnen van de Montepulciano druif zijn dit harde werken meer dan waard. Montepulciano wijn is dus geen wijn voor saaie mensen!

Prachtige rode wijn uit de DOC Montepulciano d’Abruzzo

De DOC Montepulciano d’Abruzzo bestaat sinds 1968 en beslaat bijna de gehele streek. Sinds 2003 heeft deze omvangrijke rode wijn regio een tweede wijngebied gekregen nl. DOCG Montepulciano d’Abruzzo Colline Teramane. Deze hogere en kwaliteitsmarkering levert niet één op één beter rode wijnen van de montepulciano druif. Minimaal 85 procent van de rode wijnen moet bestaan uit montepulicano druiven ze mogen de wijn aanvullen met 15% sangiovese druiven.

De Montepulciano d’Abruzzo rode wijnen hebben het helemaal een typisch glas heeft intense aroma’s van zwart fruit, iets aards, bakspecerijen iets mineraligs en een lage zuurgraad de zachte tannine maken het een allemansvriend. 

De rode wijnen gemaakt van de montepulciano druif hebben karakter en dat maakt deze rode wijn ook zo’n wijn die je niet meer vergeet na het drinken ervan. 

Het gebied de Abruzzen is gelegen aan de Adriatische zee dit zorgt voor de nodige verkoeling tijdens de snikhete zomers in Italië. In de buur wijn regio Molise en Le Marche worden ook rode Montepulciano wijnen gemaakt. Deze rode wijnen van de montepulciano druif zijn niet persé beter of slechter, maar de kenners zullen toch een rode Montepulciano wijn uit de Abruzzen kiezen.

Waar koop je goede Montepulciano d’Abruzzo rode wijn?

Wijnhandel GrapeWine.nl heeft een aantal heerlijk rode wijnen van de montepulciano druif voor jou geselecteerd je hoeft ze alleen nog maar te bestellen en het genieten kan beginnen. Zo zijn wij zeer te spreken over de rode montepulciano wijnen van Orlandi Contucci Ponno 

Deze rode Montepulciano wijn heeft complexiteit en aardsheid rood fruit en kruidigheid. Bijzonder veel rode wijn voor deze prijs. 

Naast deze topper hebben wij nog een andere heerlijke rode montepulciano wijn in het assortiment. De Venea Burbero is ware “staat als een huis wijn” Geen saaie doorschenker, maar een geniet wijn die zelden overklast wordt door regio genoten.

Wijnhandel GrapeWine.nl voorziet jou als wijnliefhebber van advies zoek je bijvoorbeeld een mooie Montepulciano wijn voor bij je diner dit kan met onze kennis over wijn en spijs een onvergetelijke avond worden. 

Wijnadvies bij de aankoop van wijn online is bij Wijnhandel GrapeWine.nl op verschillende manieren mogelijk een telefoontje kan natuurlijk altijd op 06 3861 2362 evenals een whatsapp bericht. Een email met jou vragen kan je sturen op [email protected]. Gebruik je liever de chatfunctie op de website laat dan ook je emailadres achter mochten we er even niet zijn. 

Wat eten we bij de rode Montepulciano d’Abruzzo wijnen?

Deze heerlijke Montepulciano wijn kan veel lekkers hebben of je nu voor Anti pasti gaat of wat harde kazen vooraf bij beide doet hij het geweldig. Een heerlijke steenoven pizza en of pasta kan bij deze heerlijkheid ook goed passen.

Glas Tip!

Zorg bij zo’n prachtige rode Montepulciano wijn wel voor een fatsoenlijk glas met hoge randen. De rode wijn van deze druif heeft namelijk een goede wals of decanteertijd nodig om zijn volle smaak vrij te geven.