• Lorem ipsum

Rode wijn uit de Ribera del Duero

Een jonge wijnstreek deze Ribera del Duero. De DO bestaat pas sinds 1982 er waren toen nog maar een handvol bodega's. Vega Sicilia is verreweg de bekendste wijngaard van deze streek en ook van Spanje. Voor veel wijnliefhebbers is de Ribera del Duero hun f

Toon:
Bodegas Comenge Biberius joven
Bodegas Comenge
Biberius joven
€10,95
Bodegas Comenge Bodegas Comenge - Crianza 2016
Bodegas Comenge
Bodegas Comenge - Crianza 2016
€17,95
Toon:

Rode wijn uit de Ribera del Duero

Een jonge wijnstreek deze Ribera del Duero. De DO bestaat pas sinds 1982 er waren toen nog maar een handvol bodega's. Vega Sicilia is verreweg de bekendste wijngaard van deze streek en ook van Spanje. Voor veel wijnliefhebbers is de Ribera del Duero hun favoriete wijnstreek in Spanje. Ben je nog niet bekend met de wijnen? Wacht dan niet te lang, want dat is echt zonde :)

Rode wijn kopen uit de Ribera del Duero

De ondergrond van kalksteen is typerend voor de streek. De tinto fino of tinta del pays - de lokale varianten van de Tempranillo doen het zeer goed op deze kalksteen. Een andere belangrijke factor is de hoogte van de streek hierdoor wordt de hitte van de dag getempert en blijven de nachten koel.

Druiven voor de rode wijn

75% van de gebruikte druiven is de tempranillo daarnaast worden de cabernet sauvignon, merlot en de malbec verbouwd. De albillo is de enige inheemse witte druif deze geeft fruitige wijnen die jong gedronken moeten worden.