• Lorem ipsum

Rode wijn uit de Penedès

De wijnstreek Penedès is gelegen in Catalonië een prachtige streek met als hoofdstad Barcelona. De wijnen die de streek produceerd zijn; wit, rood, rosé en mousserende wijn. Van alle type wijnen worden prachtige kwaliteitswijnen geproduceerd. 

Toon:
Geen producten gevonden...

Rode wijn uit de Penedès

Penedès rode wijn wordt al enkele eeuwen gemaakt alleen met de bekendheid is het nog niet zo goed gesteld. Wijnregio Penedès heeft zijn bekendheid natuurlijk met name de te danken aan de Cava mousserende wijnen die er gemaakt worden, maar dat de streek meer te bieden heeft weten wij gelukkig wel van wijnhandel GrapeWine.nl

De rode Spaanse Penedès wijnen komen uit Spaanse autonome regio Catalonië waar ook Barcelona in gelegen is. De Penedès ligt ten zuidwesten van de stad. De wijnstreek Penedès bestaat uit drie subgebieden te weten: de kuststrook, de hoogvlakte en de Penedès Superior welke gelegen is op het hoogste gedeelte van de hoogvlakte.

Geschiedenis van de Penedès rode wijnen

In de negentiende eeuw stond de Penedès bekend om zijn bulkwijnen die veelal naar buurland Frankrijk werden geëxporteerd. De export van deze rode Penedès wijnen nam rond 1875 ook nog erg toe toen de druifluis de beroemde wijngaarden in Frankrijk verwoestte. Helaas deed de druifluis ook 1887 zijn intrede waardoor deze mooie klanten niet meer bediend konden worden. 

Rond 1910 kwam de productie van de Penedès rode wijn weer langzaam opgang en werd er weer begonnen met de uitbreiding van de wijngaarden. De familie Torres van het beroemde wijnhuis was één van de eerste wijnhuizen die rond negentien zeventig de professionalisering van de wijnbouw inzette en door deze voorsprong kan dit wijnhuis nog steeds vandaag de dag rekenen op een bloeiende export van hun rode Penedès wijnen.

Druiven rassen voor de rode Penedès wijnen

De rode Penedès wijnen worden gemaakt van de tempranillo, garnacha, monastrell en cabernet sauvignon druiven. Naast de rode Penedès wijnen van deze druiven bezit de regio ook een groot aantal lokale inheemse druiven die bij kleinere wijnboeren mooie rode Penedès wijnen opleveren. Er is alleen één probleem je zal naar de Penedès toe moeten om deze te proeven. ZE worden namelijk zeer weinig tot niet geëxporteerd. 

Ondergrond en klimaat voor de rode Penedès wijnen

In de lagergelegen gebieden in de Penedès vind je een fosfor rijke ondergrond met weinig kalk en kalium. De hoger gelegen gebieden in de Penedès vind je juist weer kalksteen in combinatie met klei. 

Het klimaat waarin de Penedès rode wijn wordt gemaakt is meditterraan wat betekend dat er warme zomers zijn met milde winters, maar door de verschillen in hoogte heeft elk gebied in de Penedès wel zijn eigen smaakprofiel als het gaat om de Penedès rode wijnen.

In de winter heeft te streek last van de Tramontanawinden die vanuit het noordwesten de streek in waaien. De wijngaarden hebben overigens het meeste te duchten van de hagel die grote verwoestingen kan aanrichten.

Wijn spijs met de Spaanse rode wijnen uit de Penedès

Dat Spanje een land is waar je goed kan eten dat weten gelukkig al, maar de hoeveelheid mooie producten die het land rijk is heeft minder bekendheid. De combinatie tussen deze ingrediënten en gerechten en de rode Penedès wijnen is fantastisch.

Zo kan je genieten in de Penedès van de heerlijke en verse vis, schaal en schelpdieren die er dagelijks gevangen worden. Hou je meer van vlees dan kan je ook je hier heerlijke chorizo en bloedworsten vinden die perfect te combineren zijn met de Spaanse rode Penedès wijnen.

Rode Penedès wijn online kopen

Bij wijnhandel GrapeWine kan je gemakkelijk en snel jouw ideale rode Penedès wijnen kopen. Door de zorgvuldige verpakking en eerlijk advies kan je binnen 2 werkdagen geniet van de door jou bestelde rode Penedès wijn. Wijn online kopen is volstrekt veilig en bij wijnhandel GrapeWine.nl werken we alleen met de betrouwbaarste leveranciers en partners.

Wil je liever jouw ideale rode Penedès wijn via de telefoon bestellen dan kan dat natuurlijk ook. Onze sommelier nemen graag jouw bestelling rode Penedès wijnen op en zorgen dat deze veilig en snel bij jou thuisbezorgt worden. 

Stuur je liever een email met je bestelling dat kan natuurlijk ook stuur je bestelling van rode Penedès wijnen op naar: [email protected] Vermeld in ieder geval je adresgegevens en telefoonnummer.

Haal je bestelling rode Penedès wijnen liever op dat kan natuurlijk ook.

Advies bij de aankoop van de rode Penedès wijnen

Het kopen van de juiste Penedès rode wijn kan soms best wel een uitdaging zijn als je niet bekend bent met deze rode wijnen. Gelukkig kennen de sommeliers van wijnhandel GrapeWine.nl hun rode Penedès wijnen en adviseren je daarom ook graag. Heb je vragen over de juiste rode wijn bij een bepaald gerecht of gewoon lekker als borrel rode wijn stel ze gerust via de mail, telefoon of whatsapp. Je kan dat doen op: 06 3861 2362/ [email protected]