• Lorem ipsum

Witte wijn uit Valencia

Toon:
Geen producten gevonden...

Witte wijn uit Valencia

Misschien ken je Valencia van het prachtige Túriapark en de sinaasappelbomen. Maar er is nog iets waar de streek rond Valencia in uitblinkt: witte wijn maken. Uit de wijnstreek Valencia komen diverse heerlijke Spaanse witte wijnen van hoge kwaliteit. Dat varieert van fruitige en zoete jonge wijn tot een meer intense wijn met een krachtige smaak. Met één glas haal je de sfeer van deze tropische stad van de Spaanse zon en de mooie wijngaarden naar jouw huis. Ontdek daarom ons assortiment aan witte wijn uit Valencia zelf!

Witte wijn uit Valencia 

Valencia levert veel mooie kwaliteitswijnen. Dat blijkt ook uit Guía Peñín, een bekend beoordelingssysteem voor wijnen. Bij dit beoordelingssysteem hebben maar liefst 46 soorten wijn uit Valencia minimaal 90 punten ontvangen in het jaar 2020. Comunidad Valencia wordt dan ook gezien als een heel invloedrijke wijnregio in de wereld. Ook voor witte wijn is Valencia een uitstekende wijnstreek. Het aanbod bestaat uit droge witte wijnen (van vriendelijk geprijsde eenvoudige wijnen tot zeer aangename jóvenes) en lichtzoete witte wijnen. 

Voor wie echt op de Spaanse toer gaat, is de combinatie van wijn uit Valencia met goede tapas een uitstekende optie. Hapjes als olijven, kaas, plakjes serranoham of gamba’s zullen nóg lekkerder smaken als je er een witte wijn uit Valencia bij serveert.

Een mooi voorbeeld van witte Valencia-wijn is de Fuente Oro Blanco. Deze droge, frislichte wijn heeft een fruitige smaak en is gemaakt van airén- en macabeodruiven. Een heerlijke huiswijn waar geen vatrijping aan te pas is gekomen. Voor wie liever voor een niet-droge en zoete wijn kiest, is de Semi Dulce van Torre de la Pobleta een goede optie.

Druivensoorten in Valencia

In Valencia en omstreken groeien veel verschillende druivenrassen. De bekendste voor witte wijn zijn de volgende:

 • Merseguera 
 • Malvasía
 • Planta fina 
 • Pedro ximénez (vooral in zoetere wijnen) 
 • Moscatel romano (vooral in ‘vinos de licor’)
 • Macabeo 
 • Tortosí

De productie van Valencia-wijn

De witte wijnen in Valencia staan bekend om hun grondige bereiding – zowel in bodega’s als in laboratoria. Van begin tot eind wordt veel aandacht besteed aan de productie van goede wijnen. De wijnboeren in deze regio gebruiken veel innovatieve apparatuur en technieken. Ze werken zelfs met filters met milliporiën die alleen bestanddelen tot 46 micron toelaten. Dat terwijl tegelijkertijd alle primaire smaken en fruit in de wijn behouden blijven. Wijn maken is echt een kunst!

De wijnen worden bovendien uitgebreid geanalyseerd. Tot wel twee jaar lang worden monsters bewaard van elke botteling, zodat de wijnmakers deze uitgebreid kunnen onderzoeken voor hun toekomstige productie. 

Over de wijnstreek Valencia 

De streek rondom de Spaanse stad Valencia is in 1957 officieel benoemd tot DO (met als officiële naam ‘D.O. Utiel-Requena’), maar de regio houdt zich al veel langer – zelfs al sinds de tijd dat de Grieken er heersten – bezig met wijnbouw. De wijnstreek bestaat uit vier zones: Valentino, Moscatel, Alto Turia en Clariano. De wijngaarden zijn vooral in hogere gebieden gelegen, veelal ten oosten en ten zuiden van de grenzen van Valencia-stad. 

De meeste wijngaarden liggen meer landinwaarts, waar een continentaal klimaat heerst. In deze gebieden staat het klimaat vooral bekend om zijn grote temperatuurschommelingen. Zo kan de temperatuur op een zomerdag ’s nachts met wel 30 ºC dalen ten opzichte van overdag. Mede daarom rijpt veel rode Valencia-wijn erg snel. 

Witte wijn uit Spanje

Valencia is niet het enige wijngebied in Spanje. Spanje is voor veel Nederlanders niet meer alleen een populair vakantieland, maar ook een geliefd wijnland. Het land heeft zelfs de op twee na grootste wijnproductie ter wereld. Spanje staat vooral bekend om zijn zeer diverse aanbod van wijnen met ieder hun eigen kenmerken. In heel Spanje wordt jaarlijks zo’n 37 miljoen liter wijn geproduceerd.

Spanje is het enige land dat werkt met een rijpingsaanduiding. Bij witte wijnen staat daarvoor op elk wijnetiket een van de volgende aanduidingen:

 • Crianza: minimaal 1 jaar kelderrijping, waarvan 3 maanden op vat.
 • Reserva: minimaal 2 jaar kelderrijping, waarvan 6 maanden op vat.
 • Gran Reserva: minimaal 4 jaar kelderrijping, waarvan 6 maanden op vat. 
 • Joven: jonge wijn die al op jonge leeftijd op dronk zijn en niet lang bewaard hoeven te worden.

Witte wijn uit Valencia bij wijnhandel GrapeWine.nl

Zoek je een mooie witte wijn uit Valencia? Bij wijnhandel GrapeWine.nl kun je zeker slagen voor de beste keuze aan witte wijn uit Valencia. Ook voor andere witte wijn uit Spanje zit je in onze webshop goed. Bekijk ook zeker ons uitgebreide aanbod aan witte wijn uit veel verschillende landen. Ook de witte wijnen uit onder meer Duitsland en Nieuw-Zeeland kunnen we je van harte aanraden. 

In onze webshop vind je 1.000+ speciaalwijnen uit allerlei landen ter wereld. Allemaal met zorg ingekocht en altijd per fles geselecteerd. Zo weet je zeker dat je bij ons een unieke wijn vindt die bij jouw gerecht, gelegenheid en smaak past. En alle wijn wordt gewoon bij jou thuisbezorgd. Zo weet je zeker dat je er al snel van kunt genieten. 

Wijnadvies via WhatsApp

Heb je een wijnvraag? Wil je bijvoorbeeld weten welke wijn het beste bij jouw gerecht past? Of wat een geschikte wijnsoort is om aan een ander cadeau te doen? Arjan helpt je graag en geeft antwoord op al je wijnvragen. Gratis en heel snel via WhatsApp! App jouw wijnvraag naar telnr. 06 – 38 61 23 62. Dan kun je al snel deskundig wijnadvies verwachten.