• Lorem ipsum

Rode wijn uit Calatayud

Calatayud is een wijnregio dat net ten zuidwesten gelegen is van Aragon in het noorden van Spanje. Calatayud is gelegen aan de grens met Carinena. Het landschap is prachtig heuvelig met veel histroische gebouwen uit de Romijnse, Moorse en Christelijke bez

Toon:
Altovinum Evodia 2017
Altovinum
Evodia 2017
€9,95
Direct leverbaar
Toon:

Rode wijn uit Calatayud

Calatayud is een wijnregio dat net ten zuidwesten gelegen is van Aragon in het noorden van Spanje. Calatayud is gelegen aan de grens met Carinena. Het landschap is prachtig heuvelig met veel histroische gebouwen uit de Romijnse, Moorse en Christelijke bezettingen. Naast het verbouwen van druiven worden er in de regio ook olijven en ander fruit verbouwd.

De omstandigheden voor het verbouwen van rode wijn in Calatayud

Sinds 1990 heeft te regio haar eigen DO status sinds die tijd is er langzaam maar zeker meer aandacht gekomen voor de wijnen uit de streek. Je vindt er een continentaal klimaat met extreem hete zomers en koude winters met veel voorst. De wijngaarden zijn gelegen aan de zuidelijke kant van de Sierra de la Virgen berg op zo'n 800 meter hoog.

Welke druiven worden er gebruikt voor maken van de Rode wijn uit Calatayud?

In de ondergrond vindt je veel kalksteen. De opbrengsten per plant zijn doorgaans wel erg laag dit komt door de moeilijke omstandigheden. De bekendste en meest geplante druif is de garnacha druif hier staat drie kwart van de wijngaarden mee aangeplant.

De belangrijkste witte druiven zijn de Viura (macabeo), chardonnay en malvassia.

.