• Lorem ipsum

Witte wijn uit Nederland

Nederlandse wijnen winnen steeds meer aan populariteit. Door het veranderende klimaat ontstaan langzamerhand betere omstandigheden voor de druiventeelt.

Toon:
De Kleine Schorre Schouwen D®uiveland Blanc+ 2018
De Kleine Schorre
Schouwen D®uiveland Blanc+ 2018
€15,95
De Kleine Schorre Schouwen D®uiveland Rivaner 2019
De Kleine Schorre
Schouwen D®uiveland Rivaner 2019
€15,25
De Kleine Schorre Schouwen D®uiveland Auxerrois 2019
De Kleine Schorre
Schouwen D®uiveland Auxerrois 2019
€15,25
De Kleine Schorre Schouwen D®uiveland Gris+ 2018
De Kleine Schorre
Schouwen D®uiveland Gris+ 2018
€16,95
De Kleine Schorre Schouwen D®uiveland Barrique 2018
De Kleine Schorre
Schouwen D®uiveland Barrique 2018
€19,95
Betuws Wijndomijn Betuwse Bruis Wit
Betuws Wijndomijn
Betuwse Bruis Wit
€9,95
Betuws Wijndomijn Linge Wit Cuvée Barrique - 2018
Betuws Wijndomijn
Linge Wit Cuvée Barrique - 2018
€15,95
Betuws Wijndomijn Linge wit Sauvi 2018
Betuws Wijndomijn
Linge wit Sauvi 2018
€15,95
Betuws Wijndomijn Linge Wit Blanc de Noir 2018
Betuws Wijndomijn
Linge Wit Blanc de Noir 2018
€15,95
Betuws Wijndomijn Linge Wit Johanniter 2018
Betuws Wijndomijn
Linge Wit Johanniter 2018
€14,95
Toon:

Witte wijn uit Nederland

Witte wijn uit Nederland

Nederlandse wijnen winnen steeds meer aan populariteit. Door het veranderende klimaat ontstaan langzamerhand betere omstandigheden voor de druiventeelt. Er is inmiddels in drie regio's in Nederland uitstekende Nederlandse wijn te verkrijgen. Wijnhandel GrapeWine.nl loopt graag voorop in de promotie van dit heerlijk Nederlandse product. Wij hebben in ons assortiment Nederlandse wijn uit Zeeland en Gelderland zeer binnenkort komen wij ook met een top wijnhuis uit Limburg. 

Wijnland Nederland in het kort

Nederland telt op het moment van schrijven 134 commerciële wijngaarden. Totaal is er 240 hectare aan wijnbouwgrond. Er worden in Nederland zowel oude als nieuwe druivenrassen geteeld zoals Pinot Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Müller-Thurgau, als nieuwere schimmeltolerante rassen, zoals Regent, Rondo, Cabernet Cantor, Cabernet Cortis, Cabertin, Pinotin, Monarch, Solaris, De Baron, Souvigner Gris, Acolon, Riesel, Cabernet Blancen Johanniter

Geschiedenis van de Nederlandse wijn

Al in de tijd dat de Romeinen in Nederland verbleven werd er aan wijnbouw gedaan. De Romeinse soldaten hadden recht op één liter wijn per dag. Het was daarom makkelijker om lokaal wijngaarden aan te leggen en wijn te produceren, dan keer op keer de wijn uit Italië te laten komen.

Na de val van het Romeinse Rijk zijn het vooral de monniken die nog wijnbouw uitoefenen. Rond 1000 na Christus bloeit de Europese wijnbouw door de monniken weer op.
De Nederlandse wijnbouw is rond 1500 na Chr. op zijn hoogtepunt.
 In het Maasdal en Geuldal vind je in die tijd een aantal (nog steeds beroemde) wijngaarden.


De Kleine IJstijd, de toenemende belangstelling voor bier, de 80-jarige oorlog én het heffen van zware accijnzen op niet-Franse wijnen door Napoleon doen de Nederlandse wijnbouw de das om. Hierdoor verdwijnt wijnbouw uit Nederland.
In de jaren 70 komt hier gelukkig verandering in. In Maastricht start een nieuwe wijngaar die vandaga de dag nog altijd actief is. In de loop van de tijd starten steeds meer (hobby)-wijnmakers met de productie van wijn.

Nederlandse wijn in combinatie met eten

Een klassiek wijn gezegde is wat samen groeit smaakt ook samen! Je kan dus stellen dat de zeevruchten uit Zeeland zich graag en uitstekend laten combineren met de Nederlandse witte wijnen van de Kleine Schorre uit Drei Schor. De Linge Sauvi van het Betuws Wijndomein en de Blanc+ van de Kleine Schorre zijn echte Asperge wijnen. Je kan hiermee echt je gasten nog mee verassen wel zo leuk om deze typische Nederlandse wijnen te combineren met dit klassiek Nederlandse gerecht.

Witte wijn kopen uit Nederland

Wijnhandel GrapeWine.nl is trots ambassadeur van verschillende kwalitatief hoogwaardige Nederlandse wijnhuizen. In ons vindt je onder ander de Nederlandse witte wijnen van Wijnhoeve de Kleine Schorre en het Betuws Wijndomein. De kwaliteit van deze heerlijke Nederlandse wijn is zeker maar langzaam gestegen de afgelopen jaren. De kunst van het juist viniferen van witte wijn is inmiddels bij deze twee topwijngaarden een tweede natuur. Je kan de witte Nederlandse wijnen gemakkelijk en snel bestellen in onze webshop. Wil je liever advies over welke witte Nederlandse wijn te bestellen laat je dan adviseren door Arjan.