• Lorem ipsum

Rode wijn uit Sicilië

Sicilië kende in de oudheid een belangrijke wijncultuur. Helaas is het in de eeuwen daarna bergafwaarts gegaan met de kwaliteit van de rode wijn uit Sicilië. Gelukkig kennen we alweer 20 jaar de kwaliteit waar het eiland om bekend stond. Er wordt door de

Toon:
Geen producten gevonden...

Rode wijn uit Sicilië

Sicilië kende in de oudheid een belangrijke wijncultuur. Helaas is het in de eeuwen daarna bergafwaarts gegaan met de kwaliteit van de rode wijn uit Sicilië. Gelukkig kennen we alweer 20 jaar de kwaliteit waar het eiland om bekend stond. Er wordt door de verschillende liggingen van de wijngaarden ook een breed assortiment van rode wijnen geproduceerd. Het eiland is vanwege de Etna vulkaan gezegend met een vruchtbare bodem voor het maken van volle rijke rode wijnen.

Druiven voor de rode wijn uit Sicilië

De bekendste druivenrassen zijn de nero d'avola en de catterato druif. Deze druiven geven een intense vol fruitige rode wijnen met body. Tegenwoordig zijn er ook internationale toprassen aanwezig op het eiland zoals de cabernet sauvignon en chardonnay.

Rode wijn van de Etna vulkaan

De rode wijnen gemaakt op de Etna vulkaan zijn inmiddels zeer populair. De mooiste en meest succesvolle wijngaarden liggen aan de noordelijke helling van de Etna vulkaan. De vulkanische Etna-bodem is rijk aan vele mineralen, kalk, zand en gesteente. De prijzen van de wijngaarden zijn in enkele jaren meer dan verdubbeld. De verwachting is dat er binnen enkele jaren rond de 1.000 ha aan wijngaarden op de hellingen van de Etna zijn.