• Lorem ipsum

Rode wijn uit Valencia

Het mediterane klimaat aan de kust heerst aan de kust, maar verder landinwaarts krijg je te maken met het continentale klimaat. De wijngaarden liggen ongeveer 30 km landinwaarts in de vallijen. De temperatuur kan stijgen tot 35ºC in de zomer in de winter

Toon:
La Bodega de Pinoso Vergel Blanco 2018
La Bodega de Pinoso
Vergel Blanco 2018
€7,95
La Bodega de Pinoso Vergel Tinto 2018
La Bodega de Pinoso
Vergel Tinto 2018
€7,95
La Bodega de Pinoso Fuente Oro Tinto 2017
La Bodega de Pinoso
Fuente Oro Tinto 2017
€6,45
Toon:

Rode wijn uit Valencia

Lokaal is de witte druif de merseguera de belangrijkste. Wijn van deze druif kan wel eens wat saai zijn, maar met de juiste vinificatiemethode kan deze wijn aroma's van amandel in de afdronk ontwikkelen wat zeer aangenaam is.

Malvasía is ook een belangrijke druif in de streek rondom Valencia. Ze wordt verbouwd in Valentino en Clariano en beslaat 10% van de Valenciaanse wijngebieden. Pedro ximénez druiven worden gebruikt voor de zoetere wijnen. Deze druif wordt ook alleen maar in Valentino verbouwd.

De monastell is de belangrijkste rode druif zoals ook in Jumilla wat aan Valencia grenst. Deze druif heet in Frankrijk Mourvèdre.

Het klimaat om witte en rode wijn te verbouwen

Het mediterane klimaat aan de kust heerst aan de kust, maar verder landinwaarts krijg je te maken met het continentale klimaat. De wijngaarden liggen ongeveer 30 km landinwaarts in de vallijen. De temperatuur kan stijgen tot 35ºC in de zomer in de winter kan het er tot -5ºC vriezen. Ook in de zomernachten kan het vriezen in de vallijen schommelingen van 30 graden zijn dan ook niet ongewoon voor de regio.