• Lorem ipsum

Rueda

Deze wijnstreek gelegen aan de Duero staat bekend om zijn levendige en fris, fruitige witte wijnen hoofdzakelijk geproduceerd met de verdejo druif.

Toon:
Cuatro Rayas Dama del Lago Verdejo 2018
Cuatro Rayas
Dama del Lago Verdejo 2018
€6,95
Bodegas Comenge Bodegas Comenge Verdejo
Bodegas Comenge
Bodegas Comenge Verdejo
€10,95
Clea Verdejo 2018
Clea
Verdejo 2018
€9,95
Javier Sanz Nanclares Verdejo 2018
Javier Sanz
Nanclares Verdejo 2018
€9,95
Javier Sanz Nanclares Rueda 2018
Javier Sanz
Nanclares Rueda 2018
€8,25
Toon:

Rueda

Deze wijnstreek gelegen aan de Duero staat bekend om zijn levendige en fris, fruitige witte wijnen hoofdzakelijk geproduceerd met de verdejo druif. Anno nu wordt er ook veel viura aangeplant sament met de sauvignon blanc druif. 

Witte wijnen uit Rueda

De streek is zo droog dat de er in de zomers geïrrigeerd moet worden. Oogsten gebeurd er machinaal en 's-nachts om de druiven tegen oxidatie te beschermen. De vinifiatie van de witte wijnen gebeurd op RVS vaten met temperatuurbeheersingssytemen. Er wordt hier en daar anno nu wel geëxperimenteerd met houten vaten opvoeding om vollere wijnen te krijgen. Doorgaans is de smaak van de wijn fris, tintelend en iets mineraligs. Er wordt in hele kleine oplage rode wijn gemaakt van de tempranillo en cabernet sauvignon druif.

Waarom is witte wijn uit Rueda heerlijk?

Deze wijnstreek die voornamelijk bekend is om zijn witte wijn is gelegen op 750 beter boven de zeespiegel. De ondergrond van de wijnstokken bestaat uit kalk en zandsteen twee bekende elementen voor heerlijke witte wijn. Een belangrijk deel van de smaak van de druif komt namelijk uit de ondergrond waarop deze groeien. Er worden een aantal druivenrassen verbouwd in de Rueda: Verdejo, Viura en Sauvignon blanc. Door de combinatie van de perfecte ondergrond en het landklimaat kan er heerlijke wijn worden gemaakt in de Rueda dit altijd fris en aromatisch van smaak is.