• Lorem ipsum

Witte wijn

Toon:
Toon:

Witte wijn

Witte wijn

Witte wijn kan op twee manieren worden gemaakt.
De eerste manier is de meest logische manier; namelijk door het gebruik van witte druiven (de druiven zijn trouwens niet wit, maar lichtgroen, gelig of zelfs rozig).
Kortom; witte wijn die gemaakt is van witte druiven.

De tweede manier is wat ingewikkelder. Witte wijn die gemaakt is van blauwe druiven. Alleen het sap van deze druiven, niet de schilletjes. Het sap van rode druiven bevat namelijk geen kleurstof, vandaar dat deze druiven voor witte wijn gebruikt kunnen worden.


De wijnstijlen van GrapeWine

Op deze website werken we met verschillende wijnstijlen, van licht en fris tot vol en expressief. Staat jouw favoriete wijn bij de verkeerde wijnstijl? Dat is dan een uitzondering op de regel zeggen we dan maar.

 

Wij hebben al onze witte wijnen verdeeld over deze categorieën;

  • Fris-Fruitig - Fris-fruitige wijnen staan bekend om hun droge en verfrissende smaak. Maar vergis je niet in deze jongens, ze zijn niet per definitie droog! Veel van deze wijnen hebben aroma's die neigen naar een pallet van appel tot passievrucht.
  • Vol – Volle witte wijn kenmerkt zich door een rijk en stevig aroma. De wijn wordt vaak gerijpt op eiken vaten. Hierdoor ontstaan aroma’s van room, vanille en boter.
  • Expressief – Expressieve witte wijn heeft een sterk parfumachtige en zoet-fruit aroma. De smaak van dit type witte wijn loopt uiteen van zoet tot droog.


Tip
Wanneer je witte wijn te koud drinkt ruik en proef je vrijwel niet wat de wijn te bieden heeft. Daarom is het belangrijk om witte wijn altijd op de juiste temperatuur te drinken.

Bij al onze wijnen geven wij aan op welke temperatuur je de wijn het beste kan drinken.
Twijfel je nog? App Arjan gerust, hij geeft je onmiddellijk advies.

Geopende witte wijn bewaren

Zodra een fles wijn is geopend bederft deze snel door de blootstelling aan zuurstof. Bewaar geopende flessen dus in een wijnkoeler of zet de fles, met dop erop, terug in de koelkast.

Een wijnfles afsluiten voorkomt dat er meer zuurstof in de fles komt. Maar het haalt niet de zuurstof uit de fles die er al ingekomen is.
Gebruik een Vacuvin om de fles goed af te sluiten. Je kan de wijn dan gemiddeld nog een paar dagen gekoeld bewaren.