• Lorem ipsum

Toscane

Dit wijngebied met enige naam en faam - om het voorzichtig uit te drukken - is gelegen aan de Middellandse Zee en is aan de andere kant gelegen aan de voet van de Apennijnen.

Toon:
Geen producten gevonden...

Toscane

Toscane is misschien wel een van de mooiste regio’s in Italië. Van prachtige heuvellandschappen met olijf- en wijngaarden tot hoge bergen – Toscane heeft het allemaal. En Toscane heeft nóg meer te bieden: bijzonder kwalitatieve wijnen. De witte wijn uit Toscane varieert van soepel en zacht tot krachtig en complex. Vooral aan de kust worden de meest heerlijke witte wijnen gemaakt. En daarvoor hoef je dus niet naar Toscane af te reizen. De lekkerste witte Toscaanse wijn bestel je gewoon bij Wijnhandel GrapeWine.nl.

Toscaanse witte wijn 

Dat Toscane mooie kwaliteitswijnen levert blijkt al uit het grote aantal DOCG’s dat de streek rijk is. In Toscane bevinden zich maar liefst 6 DOCG’s: 

  1. Brunello di Montalcino
  2. Chianti Classico
  3. Carmignano
  4. Morellino di Scansano
  5. Vernaccia di San Gimignano
  6. Vino Nobile dit Montepulciano

Verder staat Toscane bekend om zijn grote variatie aan wijnsoorten. In het binnenland wordt vooral veel rode wijn gemaakt. Witte wijn uit Toscane wordt meestal aan de kust geproduceerd. 

Een witte wijn die wij je van harte kunnen aanbevelen, is de Sassone Bianco Di Toscane. Deze wijn heeft een fijne zuurgraad en een gemiddeld geconcentreerde smaak van appel en kruiden. De wijn wordt gemaakt van de druivenrassen Trebbiano, Malvasia en Vermentino en heeft een smaakvolle afdronk die vooral aangenaam fris is. De prachtige aroma’s van deze wijn laten zich bijvoorbeeld goed combineren met pasta, pizza of gegrilde tonijn. 

Naast Toscaanse witte wijn verkopen we bij Wijnhandel GrapeWine.nl ook diverse rode wijn uit Toscane. Veel bekende en smaakvolle wijnen als Brunello di Montaclino en Vino Nobile del Montepulciano komen uit deze wijnstreek. 

Witte wijn uit Toscane bij GrapeWine

Of je nu kiest voor Italiaanse wijn in wit of rood, bij Wijnhandel GrapeWine.nl zit je voor kwaliteitswijn uit het land van de laars goed. In totaal bieden wij meer dan 1.000 speciaalwijnen aan. Allemaal zorgvuldig per fles ingekocht, geselecteerd op kwaliteit en uiteraard geproefd. Op deze pagina kun je ons assortiment aan Toscaanse witte wijn bekijken. 

Toscane is niet de enige wijnstreek in Italië. Het land is niet voor niets een van de grootste wijnproducenten van de wereld. Bij Wijnhandel GrapeWine.nl verkopen we smaakvolle en bijzondere witte wijn uit Italië. Dat varieert van Italiaanse zoete witte wijn tot Italiaanse droge witte wijn. Ook kun je in de webshop zoeken op regio. Bekijk bijvoorbeeld specifiek het aanbod aan witte wijn uit Sicilië of uit de Abruzzen

Toscane als wijnstreek

Toscane ligt in het noordwesten van Italië: tussen de Middellandse Zee en de Apennijnen in. De regio bestaat voor zo’n 1/5 uit bergen en voor 2/3 uit rotsen. Vooral de afscheiding met de bergen geeft Toscane een goed wijnklimaat. De bergen beschermen het land tegen de extreme weersomstandigheden uit het binnenland van Italië. De Toscaanse wijngrond bestaat voornamelijk uit kalk, tufsteen, mergel en klei. Vooral de gebieden met een bodem klei of kalkachtige rotsen zijn heel geschikt als wijngrond. 

Toscane is een geliefde vakantieregio bij veel Nederlanders. Het mooie weer, de uitgestrekte landschappen en de rijke historie in vooral steden als Florence, Pisa en Sienna dragen daaraan bij. Maar ook de Italiaanse wijn is een van de pronkstukken van Toscane. Al zo’n 3.000 jaar worden er in Toscane druiven verbouwd. Destijds door de Etrusken, het volk dat in de Toscaanse heuvels leefde. 

De regio staat zelfs bekend om zijn “Super Tuscans”. Dit zijn de wijnen die kundige wijnmakers zijn gaan maken door in de jaren ’60 buiten de regels van het DOC om de druivensoorten Merlot, Cabernet Sauvignon en Syrah te gaan aanplanten. Dat bleek een groot succes. Nog steeds zijn deze wijnsoorten erg geliefd – binnen en buiten Italië.

DOCG Chianti

Sinds de 13e eeuw is vooral de regio Chianti (die tussen Siena en Florence ligt) een bekende Toscaanse regio als het op wijn aankomt. Sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw heeft deze streek zijn wijngaarden flink gemoderniseerd. Er worden minder maar wel kwalitatief betere wijnen geproduceerd. Mede daarom is Chianti inmiddels zelfs tot DOCG benoemd. Chianti-wijn wordt gemaakt van het druivenras Sangiovese, soms aangevuld met andere druivenrassen als de witte Trebbiano en de Cabernet Sauvignon.

Uit deze streek kunnen wij je met name de Castello di Radda Chianti Classico (€ 17,75) aanraden. Deze complexe helderrode wijn heeft de heerlijke geur van kersen, kruidkoek en houttonen en daarbij proef je onder andere rijpe zuren en uitgesproken tonen van rijpe bessen en lichte aardsheid. 

Witte wijn uit andere landen

Wil je juiste eens witte wijn uit een ander land proeven? Ook daarvoor zit je bij Wijnhandel GrapeWine.nl goed. Laat je verrassen door ons ruime assortiment aan witte wijn van over de hele wereld. Bijvoorbeeld uit bekende wijnlanden als Frankrijk en Spanje, maar ook juist uit de “nieuwe wijnwereld”. Denk bij dat laatste bijvoorbeeld aan landen als Chili en Nieuw-Zeeland

Met onze grote keuze aan wijn weet je één ding zeker: fris, zoet, subtiel, krachtig of complex – voor elke smaak en elk gerecht bieden wij een passende witte wijn. 

Wijnadvies via WhatsApp

Wist je dat je ons ook om gratis wijnadvies kunt vragen? Bijvoorbeeld als je wilt weten welke wijn past bij jouw gerecht? Arjan beantwoordt je wijnvragen graag. Gratis en snel via WhatsApp! Stuur jouw wijnvraag via WhatsApp naar 06 – 38 61 23 62. Dan krijg je snel een passend antwoord.