• Lorem ipsum

Rode wijn uit de Côtes du Rhône

De wijnbouw in deze streek behoord met die van de Bourgogne tot de oudste van Frankrijk. Reeds 600 voor Christus bouwden de eerste kolonisten hier hun nederzettingen. Ze planten wijnstokken aan bij gebied rondom Marseille.

Toon:
Domaine Olivier Hillaire Petit Ventoux - vin de france rouge
Domaine Olivier Hillaire
Petit Ventoux - vin de france rouge
€8,95
Domaine Olivier Hillaire Côtes-Du-Rhône – Vieilles Vignes 2016
Domaine Olivier Hillaire
Côtes-Du-Rhône – Vieilles Vignes 2016
€11,75
Domaine Olivier Hillaire Châteauneuf-Du-Pape Rouge 2016
Domaine Olivier Hillaire
Châteauneuf-Du-Pape Rouge 2016
€29,95
Toon:

Rode wijn uit de Côtes du Rhône

De wijnbouw in deze streek behoord met die van de Bourgogne tot de oudste van Frankrijk. Reeds 600 voor Christus bouwden de eerste kolonisten hier hun nederzettingen. Ze planten wijnstokken aan bij gebied rondom Marseille. De Romeinse verovering van de Rhônestreek heeft vervolgens echt een inpuls gegeven aan de wijnbouw aldaar. De verovering van de Franken in de vijfde eeuw maakte vervolgens weer een einde aan de wijnbouw. Met de komst van de Paus in Avignon in de 14de eeuw bloeide wijnbouw weer op. Op de druifluis na - 1875 -1900 - is de streek steeds meer wijn gaan produceren.

Rode wijn uit Côtes du Rhône kopen

De ondergrond van de noordelijke streek bestaat met name uit graniet met daarboven leisteen, kiezel en kalk. De zuidelijke streek heeft een zeer gevarieerde ondergrond van zand, zandsteen, klei, kalk en gletsjerstenen.

Druiven voor de wijn

De bekendste witte druiven zijn de; viognier, roussanne, marsanne, clairette en muscat. Voor rood wordt met name gewerkt met; syrah, grenache, carignan, mourvédre en cinsault.