• Lorem ipsum

Cava

De betekenis van het woord 'cava' komt uit het Catalaans het betekend daar nl. "kelder". Sinds 1872 kunnen wij genieten van deze schitterende drank. Rond die tijd werd er in de Penedes regio de wijn oogst vernietigd door een plaag.

Toon:
Toon:

Cava

Mousserende wijn Cava

Cava is een Spaanse mousserende wijn die in heel Spanje geproduceerd wordt, maar vooral in de Penedès in een rond Barcelona. 

Wijnen met de kwaliteitsaanduiding "Cava" moeten bestaan uit een drietal inheemse druivenrassen: Macabeo, Xarel-Lo en Parellada. Cava moeet voor minstens 9 maanden in de kelder bewaard worden. Voor een "Reserva Cava" geldt een periode van 15 maanden. Voor een Gran Reserva staan 30 maanden in de kelder.

Oorsprong van de naam Cava

De betekenis van het woord 'cava' komt uit het Catalaans het betekend daar nl. "kelder". Sinds 1872 kunnen wij genieten van deze schitterende drank. Rond die tijd werd er in de Penedes regio de wijn oogst vernietigd door een plaag.

Een slimme wijnboer genaamd Josep Raventós heeft zich na deze enorme tegenslag zich als eerste Spanjaard toegelegd op het maken van mousserende wijn. Doordat er in die tijd een handelsoorlog was tussen Frankrijk en Spanje kreeg zijn Cava gelijk de wind in de rug. De rest is geschiedenis zullen we maar zeggen. :)