• Lorem ipsum

Rode wijn uit Campo de Borja

Een klein wijngebied gelegen iets ten zuid oosten van La Rioja. Dit wijngebied kent de laatste jaren een opkomst kwam naamsbekendheid en kwaliteit. Een wijnregio om in de gaten te houden.

Toon:
Bodegas Santo Cristo  Lorce Garnacha tinto - Rode wijn
Bodegas Santo Cristo 
Lorce Garnacha tinto - Rode wijn
  • Smaak: Bramen & Kruidig
  • Land: Spanje
  • Druif: Garnacha
€6,35
Direct leverbaar
Toon:

Rode wijn uit Campo de Borja

Een klein wijngebied gelegen iets ten zuid oosten van La Rioja. Dit wijngebied kent de laatste jaren een opkomst kwam naamsbekendheid en kwaliteit. Een wijnregio om in de gaten te houden. De wijn regio dankt haar naam aan de adellijke familie Borja die hier jaren regeerde.

Rode wijn uit Campo de Borja

De wijngaarden liggen ten zuiden van de rivier de Ebro, op een hoogte van 300 tot 700 m. Het gebied beslaat het plateau van Moncayo tot de glooiende heuvels in het oosten. Campo de Borja ontving in 1980 de D.O. status.

Rode wijn druiven uit Campo de Borja

De wijngaarden van in de wijnregio Campo de Borja bestonden van oudsher hoofdzakelijk uit garnacha, tegenwoordig aangevuld door cabernet sauvignon en tempranillo. De wijnen geven wel gelukkig betere resultaten en verminderen het risico op fouten in de wijn.

cabernet en tempranillo worden voornamelijk aangeplant op de hoger gelegen delen, garnacha op de drogere, warmere plateau's.