• Lorem ipsum

Rode wijn uit de Bourgogne

"De tuin van god" zo noemde ooit een paus dit heerlijke land. Het gebied kent vijf wijndistricten te weten van noord naar zuid; Chablis, Côte d'Or, Chalonnais, Mâconnais en Beaujolais.

Toon:
Domaine Jean Fery & Fils   Vosne-Romanée – Aux Réas 2015
Domaine Jean Fery & Fils  
Vosne-Romanée – Aux Réas 2015
€67,50
Domaine Jean Fery & Fils   Pernand-Vergelesses Premier Cru – Les Vergelesses
Domaine Jean Fery & Fils  
Pernand-Vergelesses Premier Cru – Les Vergelesses
€39,95
Domaine Jean Fery & Fils   Morey-Saint-Denis 2015
Domaine Jean Fery & Fils  
Morey-Saint-Denis 2015
€44,50
Domaine Jean Fery & Fils   Corton – Grand Cru 2016
Domaine Jean Fery & Fils  
Corton – Grand Cru 2016
€100,00
Domaine Jean Fery & Fils   Savigny-Les-Beaune 2014
Domaine Jean Fery & Fils  
Savigny-Les-Beaune 2014
€25,00
Toon:

Rode wijn uit de Bourgogne

"De tuin van god" zo noemde ooit een paus dit heerlijke land. Het gebied kent vijf wijndistricten te weten van noord naar zuid; Chablis, Côte d'Or, Chalonnais, Mâconnais en Beaujolais. Het klimaat is in de zomer zeer warm en de winters streng. Al sinds de tijd van de romeinen wordt er wordt aan wijnbouw gedaan in de streek. Na de Romeinen pakt Karel de Grote het in 800 n.c. verder op. Tijdens de regeerperiode van hertogen van Valois in de Bourgogne ( 14e en 15de eeuw n.c. ) kregen de wijnen een wereld status en werden ze op alle grote hoven in Europa gedronken.

Welke wijn classificaties zijn er in Bourgogne?

Sinds 1937 bezit de Bourgogne eem eigen Appelation Contrôlée die bestaat uit de volgende vier niveaus de eerste is de Appelation Régionales - Deze wijnen kunnen uit de gehele regio komen. De tweede is de Appelation Villages - Deze wijn komen uit het dorp welke vermeld is op de fles. De derde is de appelation de Climats - Deze wijnen, enkele honderden in getal mogen naast de naam van het dorp ook de wijngaard vermelden. Er zijn zelfs wijngaarden die de classificatie "Premier Cru mogen vermelden daarnaast. En als laatste is er de Appelation Grand Crus - Dit zijn de absolute topwijnen van de streek. Bekende namen zijn Romanée Conti en Le Montrachet

Welke druiven worden er gebruikt voor de rode Bourgogne wijnen?

In de Bourgogne wordt witte wijn gemaakt van de chardonnay en aligoté en voor de rode wijnen wordt gebruik gemaakt van; pinot noir en gamay.