• Lorem ipsum

Rode wijn uit Zuid Tirol

De meest noordelijkste wijnstreek van Italië is de Alto Adigo of Zuid Tirol. Sinds de jaren 80 is hier een opgaande lijn waarneembaar in kwaliteit. De streek grenst aan het Oostenrijkse Tirol in is pas sinds 1919 Italiaans grond gebied.

Toon:
St. Michael-Eppan Pinot Nero Classico - Rode wijn
St. Michael-Eppan
Pinot Nero Classico - Rode wijn
  • Smaak: Complex & Bramen
  • Land: Italië
  • Druif: Pinot Noir
€18,95
Direct leverbaar
Toon:

Rode wijn uit Zuid Tirol

De meest noordelijkste wijnstreek van Italië is de Alto Adigo of Zuid Tirol. Sinds de jaren 80 is hier een opgaande lijn waarneembaar in kwaliteit. De streek grenst aan het Oostenrijkse Tirol in is pas sinds 1919 Italiaans grondgebied. Bij voorkeur spreken de inwoners er Duits.

De witte wijnen uit de streek bezitten fruitige smaken en aroma's, de meest voorkomende druiven zijn; pinot grigio, chardonnay en pinot blanc. Volgens de overlevering is in het dorp Tramin de druif gewurztraminer ontstaan.

Rode wijn uit Trentino

Het overgrote deel van de wijnen wordt hier geproduceerd door coöperaties de meest voorname druif is de chardonnay veel gebruikt voor de mousserende wijn. Pinot grigio, merlot en cabernet sauvignon worden veelal gebruikt voor de gemakkelijk drinkbare en jonge rode wijnen.