• Lorem ipsum

Abruzzen

Toon:
Orlandi Contucci Ponno  Montepulciano D’Abruzzo – Rubiolo - Rode wijn
Orlandi Contucci Ponno 
Montepulciano D’Abruzzo – Rubiolo - Rode wijn
  • Smaak: Rood fruit & Kruidig
  • Land: Italië
  • Druif: Montepulciano
€11,45
Direct leverbaar
Venea Burbero - Rode wijn
Venea
Burbero - Rode wijn
  • Smaak: Rijp & Vol
  • Land: Italië
  • Druif: Montepulciano
€8,95
Direct leverbaar
Toon:

Abruzzen

De rode wijnen uit het Italiaanse Abruzzo ofwel Abruzzen in het Nederlands zijn niet meer weg te denken uit elke zelf respecterende wijnhandel. Abruzzo staat voor “Land van de zwijnen” de streek is wonderschoon en doet idyllisch aan. De rode wijnen uit de Abruzzen worden gemaakt in een ruig landschap en door de berg Gran Sasso zijn er voldoende hellingen en valleien waar prachtige druiven rijp kunnen worden. In totaal zijn er op 35.000 hectare druiven aangeplant voor de rode Abruzzen wijn. Na Veneto is de Abruzzen een wijnstreek met de meeste hectoliters productie.

Naast de rode Abruzzen wijn is er op culinair gebied ook veel te beleven zo is er veel wild en vers fruit uit de regio zelf. Rond de stad Chieti concentreert zich veel van de wijnbouw naast de heerlijke rode Abruzzen wijnen worden er ook heerlijke olijven geteeld waar natuurlijk ook olijfolie van gemaakt wordt.

Het rode wijngebied is zeker niet heel dicht bevolkt zo heeft de grootste stad slechts 120.000 inwoners. Totaal gezien van alle Italianen wonen er in de Abruzzen slechts zo’n drie procent. Hierdoor is de streek wel nog heel authentiek en een geliefde vakantiebestemming voor rode wijnliefhebbers.

De montepulciano de abruzzen rode wijn is een rode wijn die wij ook graag laten proeven op proeverijen de smaken en aroma’s zijn namelijk onvergelijkbaar. Wil je meer weten over rode Abruzen wijn dan horen wij dat graag van je. Mailen en bellen kan altijd en ons team van experts staat heel de week voor je klaar. 

De bekende rode Abruzzen wijn de Montepulciano d’Abruzzo

De meest bekendste rode Abruzzen wijn is de Montepulciano d’Abruzzo rode wijn. Een volle rode wijn die soms iets vlezig is en zeker niet gemaakt op mee te slobberen. De rode Abruzzen wijnen worden in verschillende kwaliteiten gemaakt en er is dus veel verschil in smaken. 

De wijngaarden in de regio liggen op hellingen van de oostelijke kant van de Apennijnen tot ongeveer 600 meter hoogte. De montepulciano druif is de gebruikte druif voor de rode Abruzzen wijn.

Verwarring over de Montepulciano druif

Er is naast de druif Montepulciano ook nog een gelijknamige historische stad in Toscane. Deze twee hebben dus niks met elkaar gemeen behalve de naam. De rode wijn uit Montepulciano wordt namelijk gemaakt van de sangiovese druif uit Toscane.

De kwaliteit versus kwantiteit van de rode Abruzzen wijn

Door de jaren heen is er nogal eens verschil geweest in de wens van de consument. De afgelopen twintig jaar is er gelukkig een trend waarneembaar naar kwaliteit rode Abruzzen wijn. De bulkwijn die in de jaren zeventig in de Abruzzen geproduceerd werd is er gelukkig nauwelijks meer.

Smaakvolle rode Abruzzen wijn uit de DOC Controguerra

Deze appellatie is nog vrij recent opgericht maar nu al het vernoemen waard. Je vindt hier rode Abruzzen wijn van de cabernet sauvignon, merlot en cabernet franco

Wijn spijs advies bij de rode Abruzzen wijnen

De klassieke Italiaanse keuken past perfect bij de rode Abruzzen wijnen of je nu denkt aan pizza of pasta alforno, lasagna of lamskoteletten het kan allemaal. Wat wij zelf een goede combi vinden is Ossobuco echt zalig. De tannine en zuren in combinatie met de gestoofde aroma’s van rood fruit doen veel goeds in combinatie met de rode Abruzzen wijn en deze gerechten. Eetsmakelijk! 

Informatie over de Abruzzen provincie

De wijnregio Abruzzen bestaat uit vier provincies namelijk: Pescara, L’Aquila, Chieti en Teramo deze regio in één van de minst bevolkte regio’s van de Italië en er wonen dan ook maar drie procent van alle Italianen. De grootste stad is Perscara met 120.000 inwoners.

In de Abruzzen kan je naast heerlijke rode wijn proeven ook perfect op strandvakantie. De Adriatische zee biedt namelijk legio mooie stranden en met een vlucht op Pescara ben je zo in het hart van de Abruzzen.

De Abruzzen heeft naast mooie stranden waar je heerlijk kan genieten van de Italiaanse gastvrijheid ook prachtige oude historie in de vorm van middeleeuwse steden als Penne, Atessa of Stefano di Sessanio.

Advies bij de aankoop van rode Abruzzen wijn

De rode wijnen uit de Abruzzen zijn zeer de moeite waard en inzetbaar op vele gelegenheden. Je kan met rode Abruzzen wijn eigenlijk nooit verkeerd. Heb je verjaardag en zoek je een geschikt wijngeschenk? Rode Abruzzen wijn past altijd. Heb je liever advies over welke rode Abruzzen wijn aan te kopen laat het dan weten aan Arjan. Arjan kan je altijd snel en gemakkelijk voorzien van het juiste advies. Bel, mail of whatsapp snel en eenvoudig met Arjan op: 06 3861 2362/ [email protected]