• Lorem ipsum

Rode wijn uit Rheinhessen

Rheinhessen is het grootste wijngebied in Duitsland. Het klimaat is hier ideaal. Bergen in het westen zorgen voor beschutting, terwijl het weinig regent, de zomers warm en de winters zacht zijn.

Toon:
Gustavshof Spätburgunder Jomax - Rode wijn
Gustavshof
Spätburgunder Jomax - Rode wijn
  • Smaak: Kersen & Framboos
  • Land: Duitsland
  • Druif: Spätburgunder
€13,95
Direct leverbaar
Toon:

Rode wijn uit Rheinhessen

In het midwesten van Duitsland vind je de streek Rheinhessen. Niet alleen is dit een mooi heuvelachtig stuk Duitsland, maar ook komt er heerlijke Duitse rode wijn vandaan. Met zo’n 26.000 hectare grond is het een enorme wijnstreek te noemen. Vooral witte wijn van uitstekende kwaliteit, maar ook smaakvolle rode wijn is in Rheinhessen te vinden. Bekijk dus zeker ons assortiment aan Rheinhessen wijn en laat je verrassen door deze verfijnde en smaakvolle wijnsoorten. 

Rheinhessen wijn 

Veel mensen denken bij Rheinhessen wijn al snel aan supermarktwijnen van minder goede kwaliteit. Er komen dan ook heel wat bulkwijnen uit deze regio. Maar vergis je niet: de Duitse regio brengt ook smaakvolle topwijnen op de markt. Vooral langs de Rijn groeien mooie wijnstokken als Oppenheimers, Nackenheimers en Niersteiners, die een uitstekende kwaliteit druiven leveren. In totaal wordt in dit gebied zo’n 2,5 miljoen hectoliter wijn per jaar gemaakt, waaronder ook heel wat topwijnen. 

Witte en rode wijn uit Rheinhessen

Er wordt in Rheinhessen vooral witte wijn geproduceerd, meestal van witte druivenrassen als Riesling en Müller-Thurgau. Daarnaast is zo’n één derde van de wijn uit Rheinhessen rood. Rode wijn is vooral afkomstig van de druivensoorten spätburgunder (ook wel pinot noir) en dornfelder. Smaakvolle rode wijnen gemaakt van deze druivensoort vind je onder andere in de merken Gustavshof, Dreissigacker en Thörle. 

Qua rode wijn uit Rheinhessen kun je bijvoorbeeld denken aan Dornfelder, Spätburgunder, Portugieser en Regent. Ook Merlot en Cabernet Sauvignon komen op bepaalde plekken in de streek voor. Rode wijn komt vooral uit het gebied rond Ingelheim en Wonnegau. 

Voorbeelden van witte wijn uit de regio zijn de Riesling “Kalkstein” droge witte wijn met zijn expressieve citrussmaak. Ook de Dreissigacker Chardonnay Bechtheimer met de smaak van kweepeer en rijpe appel is absoluut een aanrader voor wie van fruitige wijn houdt. Qua rode wijn moet je zeker eens de Bischel Dornfelder droge rode wijn proeven. Deze wijnsoort is zacht, fruitig en soepel. De wijn heeft een bouquet met hinten van kersen en specerijen en heeft een mooie volle en lange afdronk.

Over de streek Rheinhessen

Rheinhessen is een droog stuk land, waar de wijnstokken door de bergen in het westen goed beschut zijn tegen kou en regen. Tegelijkertijd regent het in dit gebied al nauwelijks en is het klimaat met de warme zomers en zachte winters voor de wijnstokken heel aangenaam. Oftewel: de ideale omstandigheden voor wijnbouw! Door de grote diversiteit aan bodemsoorten kunnen in dit gebied dan ook veel verschillende soorten druivenstokken groeien. 

Verder is het gebied qua landschap niet spectaculair te noemen. Er zijn glooiende heuvels, kalksteenplateaus en veel vlakten voor wijnbouw, akkerbouw en fruitteelt. Bossen zijn er nauwelijks, omdat het meeste land voor teelt wordt gebruikt. Wel heb je daardoor een wijds uitzicht over groene vlakten, waarachter je een glimp kunt opvangen van de horizon. 

Rode wijn uit Rheinhessen bij GrapeWine

GrapeWine is dé online wijnhandel met ruim 1000 speciaalwijnen van over de hele wereld. Ook uit de regio Rheinhessen hebben we een mooi assortiment aan exclusieve wijnen te koop. Zowel rood als wit. Ons assortiment is met veel zorg voor jou samengesteld, zodat je voor elke gelegenheid een passende en vooral smaakvolle wijn weet te vinden van hoge kwaliteit. Nooit ingekocht in bulk, maar altijd per fles geselecteerd. Want natuurlijk geven we jou graag de keuze uit enkel de beste en mooiste wijnsoorten die er bestaan. 

Rode wijn uit Duitsland

Daarnaast verkopen we veel verschillende soorten rode wijn uit Duitsland. Door de grote variatie aan verschillende klimaten is de diversiteit binnen Duitse wijnen enorm. De kwaliteit van Duitse wijn is nog nooit zo goed geweest als nu. Mede daarom mag Duitsland zich tegenwoordig tot een belangrijk wijnland rekenen. Met Rheinhessen dus als een van de belangrijkste wijnstreken in het land.  

Ook voor rode wijn uit andere streken kun je bij GrapeWine.nl terecht. Wat dacht je bijvoorbeeld van Franse rode wijn? Of van een uitgesproken rode-wijnsoort uit Portugal? Ook wijn uit de nieuwe wereld, zoals rode wijn uit Chili, kun je bij ons kopen. Bekijk gerust ons grote assortiment aan rode wijn. Dat varieert van fruitige tot meer soepele of juist stevige rode wijn. Voor iedere smaak is er wat wils. Als je vandaag jouw wijnbestelling plaatst, dan zorgen wij ervoor dat je de wijn van jouw keuze razendsnel thuisbezorgd krijgt. 

Wijnadvies via WhatsApp

Vind je het lastig om de juiste wijn te kiezen? Bijvoorbeeld voor een bepaalde gelegenheid? Voor een recept dat je in gedachten hebt? Of om cadeau te doen aan een andere persoon? Arjan geeft je graag persoonlijk wijnadvies. Gratis! Stuur jouw prangende wijnvraag via WhatsApp naar telnr. 06 – 38 61 23 62. Dan krijg je heel snel antwoord op jouw wijnvraag.