• Lorem ipsum

Rode wijn uit Jumilla

Jumilla staat bekend om haar inheemse druif de monastrell. Deze Monastrell druif is een taaie druif die goed tegen de droogte en hitte in het gebied kan. Enkele overige blauwe druiven die worden gebruikt bij de productie van de wijn zijn de, garnacha, cab

Toon:
Bodegas Arloren Spirit Of Monastrell 100%
Bodegas Arloren
Spirit Of Monastrell 100%
€9,95
Bodegas Alceño Tinto joven
Bodegas Alceño
Tinto joven
€6,45
Bodegas Alceño Alceno organic Monastrell
Bodegas Alceño
Alceno organic Monastrell
€9,95
Bodegas Alceño 12 Months Oaked – Monastrell
Bodegas Alceño
12 Months Oaked – Monastrell
€11,95
Toon:

Rode wijn uit Jumilla

Ondanks dat geheel Europa getroffen werd door de epidemie van phylloxera (druifluis) in de 19e eeuw werd Jumilla gelukkig gespaard. Door dit wonderlijke voorval hebben de wijnboerenhandelaren uit Frankrijk in die periode veel wijn uit de streek gekocht.

Dit heeft geleid tot grote welvaart in Jumilla.

Klimaat en bodem in wijn gebied Jumilla

In de zomer periode kan het zeer heet worden in Jumilla de temperatuur kan dan oplopen tot 40 raden. In de winter periode kan het vervolgens weer vaak heel koud zijn met temperaturen van - 6 graden Celcius. De ondergrond waarop de druiven groeien in Jumilla bestaat uit kalksteen bedekt met los zand.

Wijn druiven uit Jumilla

Jumilla staat bekend om haar inheemse druif de monastrell. Deze Monastrell druif is een taaie druif die goed tegen de droogte en hitte in het gebied kan. Enkele overige blauwe druiven die worden gebruikt bij de productie van de wijn zijn de, garnacha, cabernet sauvignon, tempranillo, syrah & merlot. De witte druivensoorten die worden verbouwd zijn Airén, Macabeo en Pedro Ximénez.