• Lorem ipsum

Rode wijn uit de Pfalz

De wijnregio Pfalz of zoals wij in Nederland zeggen "Palts" is gelegen aan het Haardtgebergte dit is een bergketen die vanuit de Vogezen doorloopt in Duitsland.

Toon:
Binz en Bratt Pinot Noir – Cabernet Sauvignon - Rode wijn
Binz en Bratt
Pinot Noir – Cabernet Sauvignon - Rode wijn
  • Smaak: Soepel & Bosbes
  • Land: Duitsland
  • Druif: Pinot Noir
€11,95
Direct leverbaar
Neiss Pinot Noir – Bockenheim - Rode wijn
Neiss
Pinot Noir – Bockenheim - Rode wijn
  • Smaak: Rood fruit & Tabak
  • Land: Duitsland
  • Druif: Pinot Noir
€17,95
Direct leverbaar
Toon:

Rode wijn uit de Pfalz

De wijnregio Pfalz of zoals wij in Nederland zeggen "Palts" is gelegen aan het Haardtgebergte dit is een bergketen die vanuit de Vogezen doorloopt in Duitsland. Het gebied is droog en warm wat voor wijnbouw nodig is. In het verleden werd er veel nadruk gelegd op de massa productie van rode Pfalz wijn gelukkig is dat tij gekeerd en wordt er in toenemende mate heerlijke kwaliteitswijn geproduceerd.

De pfalz rode wijn kent een heel arsenaal aan goede wijnmakers dat is in het voordeel van deze streek. De rode wijnen uit de Pfalz zijn dan bijna allemaal van een uitstekende kwaliteit. Door de ligging tegen het Haardgebergte heeft de streek weinig te duchten van kou en extreme wind wat een pluspunt is bij het maken van rode Pfalz wijn.

De Pfalz wijnstreek is gelegen tegen de grens met Frankrijk en het wijngebied de Elzas. De Weinstrasse die door de Pfalz loopt is zo’n tachtig kilometer lang en loopt door tot in Frankrijk. Langs deze route vind je een aantal talentvolle wijnboeren waar je heerlijk wijn kunt proeven en kopen.

Smaakvolle rode wijn uit de Pfalz

Naast de productie van witte wijn worden er ook rode Pfalz wijnen geproduceerd van de dornfelder, blauer portugieser en spätburgunder (pinot noir). Naast de typische Duitse druivenrassen worden er ook zeer zeker mooie rode Pfalz wijnen gemaakt van meer traditionele en Franse druiven zoals de merlot en cabernet sauvignon.

Ondanks dat de rode Pfalz wijnen al van een uitstekende kwaliteit waren zijn ze afgelopen jaren nog verder gestegen in populairiteit. Dat komt mede door de stijging van het klimaat waardoor de druiven voor de rode Pfalz wijn meer suikers en aroma’s kunnen ontwikkelen. Gelukkig hadden wij bij wijnhandel GrapeWine.nl al ruime tijd goede connecties in de Pfalz met de beste wijnboeren hierdoor liggen nu de beste rode wijnen uit de Pfalz voor eerlijke prijzen bij ons in de winkel. 

Door de betere ontwikkeling van de druiven worden de rode Pfalz wijn intenser en voller van smaak met het jaar. Het loont zich dus om deze mooie wijnstreek in de gaten te houden te komende jaren. 

De bijzonderheden van het klimaat en bodem in de rode Palts wijn regio

De Pfalz wijnstreek heeft zo’n achttien honderd zonuren en een mediteraans aandoend klimaat. Doordat de wijngaarden voor de rode Pfalz wijn met name aan de lijzijde van het Haardtgebergte ligt hebben deze wijngaarden veel beschutting tegen de koude winden en vorst. De temperatuur komt dan ook bijna nooit onder het vriespunt. 

De bodem waarop de druiven groeien in de Pfalz zijn van een mengsel van zand, leem, mergel en klei. Elk gebied heeft daar wel zijn eigen verhouding in. De rode Pfalz wijn uit het ene gedeelte van de streek is dan ook zeker de ander niet. In het zuiden hebben de wijnboeren de beste opbrengsten. De beste rode Pfalz wijn komt uit het gebied tussen Neustadt an der Weinstrasse en Bad Dürkheim.

Gezellige wijnfeesten in de rode wijn regio Palts

In de Pfalz kunnen de wijnboeren na de oogst wel wat gezelligheid gebruiken en zo worden er dan ook in de gehele Pfalz wijnstreek diverse wijnfeesten gegeven van oktober tot november. Wat ons betreft is de laatste zondag in augustus een echte aanrader omdat je dan bij alle wijnboeren langs kan. De beste tijd wat ons betreft qua natuur bezichtigen is de periode rond half oktober de bladeren van de bomen verkleuren en dat geeft een spectaculair gezicht als je over de Weinstrasse rijdt. Rij ook gerust door naar de Elzas in Frankrijk het wordt dan mogelijk nog mooier.

Advies bij de aankoop van rode Pfalz wijn

Het kan soms beste wel lastig zijn om de juiste rode Pfalz wijn uit te kiezen immers je kan ze niet proeven online en wat is dan de juiste en meest lekkere rode wijn uit de Pfalz. Om jou als wijngenieter te helpen kiezen helpen wij je daarom graag met de uitzoek. Heb je vragen over het paren van de rode Pfalz wijn met een gerecht of zoek je simpelweg een mooie rode Pfalz wijn bij de borrel je kan alle vragen stellen aan onze sommelier Arjan. Mail, bel of whatsapp daarvoor met Arjan op het volgende telefoonnummer: 06 3861 2362/ [email protected]

Wijn spijs advies bij jouw smaakvolle rode Pfalz wijn

Bij wijnhandel GrapeWine.nl weten wij als geen ander hoe je mooie rode wijn je diner nog specialer kan maken en begeleid je dan ook bij jouw aankoop van de beste combinatie rode Pfalz wijn en gerechten.