• Lorem ipsum

Zeeland

Toon:
De Kleine Schorre Schouwen D®uiveland Auxerrois - Witte wijn
De Kleine Schorre
Schouwen D®uiveland Auxerrois - Witte wijn
 • Smaak: Vol & Bloemig
 • Land: Nederland
 • Druif: Auxerrois
€15,25
Direct leverbaar
De Kleine Schorre Schouwen D®uiveland Barrique - Witte wijn
De Kleine Schorre
Schouwen D®uiveland Barrique - Witte wijn
 • Smaak: Delicaat & Romig
 • Land: Nederland
 • Druif: Gris / Blanc
€21,95
Direct leverbaar
De Kleine Schorre Schouwen D®uiveland Gris+ - Witte wijn
De Kleine Schorre
Schouwen D®uiveland Gris+ - Witte wijn
 • Smaak: Wit fruit & Fris
 • Land: Nederland
 • Druif: Pinot Gris
€17,95
Direct leverbaar
De Kleine Schorre Schouwen D®uiveland Rivaner - Witte wijn
De Kleine Schorre
Schouwen D®uiveland Rivaner - Witte wijn
 • Smaak: Fris & Fruitig
 • Land: Nederland
 • Druif: Rivaner
€15,25
Direct leverbaar
Toon:

Zeeland

Wie witte wijn uit Zeeland zegt moet ook de Kleine Schorre zeggen en benoemen. De Wijnhoeve de Kleine Schorre produceert daar nu al bijna twintig jaar de meest heerlijke witte wijnen uit Nederland

Ondergrond en klimaat in Zeeland voor Nederlandse wijn

Om goede Nederlandse witte wijn te maken moeten de omstandigheden natuurlijk wel meewerken. Gelukkig voor Zeeland heeft de zee en haar miljoenen jaren vrije spel rondom de Zeeuwse eilanden gezorgd voor een kalkrijke ondergrond deze kalklaag is ontstaan uit het sediment van alle schaal en schelpdieren die in al die jaren de kusten van de eilanden passeerde. Ter vergelijking de Champagnestreek heeft ook een dergelijke ondergrond. Witte wijn heeft mineralen nodig en die vind je bij uitstek in een kalkrijke ondergrond. 

Een tweede factor van belang zijn de vele zonuren ruim 2000 in getal elk jaar. De zon schijnt in Zeeland zelfs vaker dan in de Champagne. Door de zon kunnen de druivenrassen zich optimaal ontwikkelen zodat er voldoende suiker aanwezig is in druif wanneer deze geplukt moet worden om er Nederlandse wijn van te maken. Tel hier het betrekkelijke kleine risico op hagel in Zeeland en je moet met de nodige kennis toch een prachtig mooi glas Nederlandse witte wijn kunnen maken.

Dat kan!

Wijnhoeve De Kleine Schorre een trotse Nederlandse wijnboer 

Wijnhoeve de Kleine Schorre is inmiddels wel redelijk bekend onder de liefhebbers van Nederlandse witte wijn. Nadat Johan eerder nog bijzonder goed zijn best moest doen om de witte wijnen uit Nederland te verkopen heeft hij anno 2020 een mooie trouwe klantenkring waar wij er één van mogen zijn. Nederlandse witte wijn van de Kleine Schorre wordt gemaakt van de traditionele Elzas druiven zoals de auxerrois, pinot blanc, pinot gris en rivaner. De keuze van deze druivenrassen komt mede vanwege Johan – de wijnboer – zijn keuze om het wijn vak in Luxemburg te gaan leren bij de wijnboerderij van Cep d’Or. Hier wordt namelijk bijna uitsluitend gewerkt met deze druivenrassen voor de witte wijnen. 

Naast dat De Kleine Schorre hun Nederlandse witte wijnen aan wijnhandel GrapeWine.nl verkoopt is ook de KLM Nederlands trots al vanaf het begin van de wijngaard klant bij de De Kleine Schorre. In de the Businessclass van onze blauw witte airliner kun je dus op hoogte ook genieten van de Nederlandse witte wijnen van de Kleine Schorre.

Druiven die gebruikt worden voor de Nederlandse witte wijn

In Nederland zijn twee stromingen of beter gezegd overtuigingen over wat nu de beste druiven zijn voor de Nederlandse witte wijnen. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt met traditionele “Franse” druivenrassen de kwaliteiten van deze rassen zijn bekend en door het warmere klimaat gedijen ze elk jaar beter. Je moet dan denken aan de pinot gris, pinot blanc, rivaner, auxerrois. Een tweede zienswijze is de overtuiging dat er beter gewerkt kan worden met de nieuwe druivenrassen die resistenter zijn tegen de smet ziekte. Hierdoor hoeft de wijnboer weer minder gewasbeschermingsmiddelen in te zetten en dat is weer beter voor het milieu althans zo is de redenatie want helemaal zonder bescherming kunnen ook deze druivenrassen niet. Je moet dan denken aan de souvignier, johanniter, regent en pinotin. Van beide druivenrassen is heerlijke Nederlandses witte wijn te maken zo hebben wij ondervonden dus met een gerust hart bieden wij jou beide type witte wijnen uit Nederland aan. 

Voor de geïnteresseerde de Kleine Schorre werkt met de traditionele druiven rassen en het Betuws wijndomein met de nieuw gekruiste en resistentere druiven rassen. Veel plezier met het genieten van beide Nederlandse witte wijnen.

Wijn spijs met de Nederlandse witte wijn uit Zeeland

Naast witte wijn uit Zeeland komt er nog een ander prachtig gastronomische productgroep uit Zeeland namelijk de Zeeuwse zaligheden zoals kreeft, mosselen, sint-jakobsschelpen en garnalen. Deze heerlijke schaal en schelpdieren passen fantastisch goed bij de Nederlandse witte wijnen uit Zeeland. Onze witte wijnen uit Zeeland zijn bij uitstek dé begeleiders van jouw diner. Wil je advies om de beste witte wijn uit Zeeland bij jouw visgerechten te paren laat het ons direct weten via de telefoon, mail of whatsapp op: [email protected]/ 06 3861 2362

Advies bij de aankoop van Nederlandse witte wijn uit Zeeland

Het vinden van de juiste witte wijn uit Nederland en dan in het bijzonder Zeeland kan soms best even zoeken zijn gelukkig hebben wij ze allemaal beschikbaar in ons assortiment dus of je opzoek bent naar een pinot gris, pinot blanc, rivaner of houtgerijpte witte wijn de Barrique. Wijnhandel GrapeWine,nl heeft jouw ideale witte wijn uit Nederland voorradig en binnen 2 werkdagen bij jouw thuis bezorgd.