• Lorem ipsum

Zuid Tirol

De meest noordelijkste wijnstreek van Italië is de Alto Adigo of Zuid Tirol. Sinds de jaren 80 is hier een opgaande lijn waarneembaar in kwaliteit. De streek grenst aan het Oostenrijkse Tirol in is pas sinds 1919 Italiaans grond gebied.

Toon:
St. Michael-Eppan Chardonnay Sanct Valentin 2017
St. Michael-Eppan
Chardonnay Sanct Valentin 2017
€33,95
St. Michael-Eppan Sauvignon TWC 2015
St. Michael-Eppan
Sauvignon TWC 2015
€129,00
St. Michael-Eppan Weissburgunder Classico 2018
St. Michael-Eppan
Weissburgunder Classico 2018
€15,95
Toon:

Zuid Tirol

De meest noordelijkste wijnstreek van Italië is de Alto Adigo of Zuid Tirol. Sinds de jaren 80 is hier een opgaande lijn waarneembaar in kwaliteit. De streek grenst aan het Oostenrijkse Tirol in is pas sinds 1919 Italiaans grond gebied. Bij voorkeur spreken de inwoners er Duits.

De witte wijnen uit de streek bezitten fruitige smaken en aroma's, de meest voorkomende druiven zijn; pinot grigio, chardonnay en pinot blanc. Volgens de overlevering is in het dorp Tramin de druif gewurztraminer ontstaan.

Wijn uit Trentino

Het overgrote deel van de wijnen wordt hier geproduceerd door coöperaties de meest voorname druif is de chardonnay veel gebruikt voor de mousserende wijn. Pinot grigio, merlot en cabernet sauvignon worden veelal gebruikt voor de gemakkelijk drinkbare en jonge rode wijnen.