• Lorem ipsum

Rode wijn uit Portugal

Portugal is een zeer veelzijdig wijnland. Door de verschillende klimaten in het uitgestrekte land groeien er maar liefst 200 inheemse druivensoorten. Portugal staat voornamelijk bekend om Port en Vinho Verde en is een van de oudste wijn producerende wijnl

Toon:
Vieira de Sousa Ruby Port Vieira de Sousa
Vieira de Sousa
Ruby Port Vieira de Sousa
€9,95
Vieira de Sousa Alice 2017 rood
Vieira de Sousa
Alice 2017 rood
€8,95
Beyra Vinhos De Altitude Tinto 2017
Beyra Vinhos De Altitude
Tinto 2017
€11,95
Casa de Darei Lagar De Darei 2015
Casa de Darei
Lagar De Darei 2015
€10,95
Vieira de Sousa Vieira de Sousa Reserva 2015
Vieira de Sousa
Vieira de Sousa Reserva 2015
€15,95
Toon:

Rode wijn uit Portugal

Rode wijn uit Portugal

Portugal is een zeer veelzijdig wijnland. Door de verschillende klimaten in het uitgestrekte land groeien er maar liefst 200 inheemse druivensoorten. Portugal staat voornamelijk bekend om Port en Vinho Verde en is een van de oudste wijn producerende wijnlanden.

Rode wijn uit Portugal in het kort

Portugal kent een gematigd zeeklimaat met warme zomers en natte winters. Totaal heeft het land om en nabij 6900 hectare aan wijngaarden voor ondere andere rode wijn druiven. Bij elkaar word er rond de 985 hectoliter wijn per jaar geproduceerd per jaar. De belangrijkste wijngebieden zijn de Douro en de Minho streken.

Rode wijn druiven uit Portugal

In Portugal groeien meer dan 200 inheemse druiven. De meeste bekende druivensoorten is in eerste plaats de Touriga Nacional deze druif is dezelfde druif als tempranillo druif uit Spanje. Het gebruik van deze druif is verplicht voor de rode wijnen uit de Dão regio. In kwalitatief goede rode port is het een belangrijke druivensoort.

Geschiedenis van rode wijnland Portugal

Al ver voor Christus werd er wijn geproduceerd in Portugal. De Romeinen verbouwden hun wijnen hier al.
In de 12de/13de eeuw werd Portugal onafhankelijk en bloeide de wijnhandel verder op. In de 17de eeuw, in de oorlog tussen Engeland en Frankrijk is port ontstaan. De Britten bedachten port omdat ze gedwongen werden om Portugese wijnen te kopen als alternatief voor Franse wijn. Door een scheutje brandewijn toe te voegen aan de wijn kon de wijn langer bewaard worden.

Waar kan ik goed rode Portugese wijn kopen?

Wijnhandel GrapeWine.nl heeft een breed assortiment van Portugese rode wijnen, versterkt (port) en onversterkt. Je besteld ze gemakkelijk via de webshop van Wijnhandel GrapeWine.nl. De rode Portugese wijn zijn ook zeer geschikt als wijn cadeau voor de liefhebbers van Portugese rode wijnen.