• Lorem ipsum

La Mancha

Toon:
Sí Macabeo Sauvignon Blanc Organic - Witte wijn
Macabeo Sauvignon Blanc Organic - Witte wijn
  • Smaak: Limoen & Ananas
  • Land: Spanje
  • Druif: Blend
€7,95
Direct leverbaar
El Castilla Viura Chardonnay - Witte wijn
El Castilla
Viura Chardonnay - Witte wijn
  • Smaak: Tropisch fruit & vanille
  • Land: Spanje
  • Druif: Blend
€9,95
Direct leverbaar
Toon:

La Mancha

Zoek je een smaakvolle witte wijn? Dan is de witte wijn uit La Mancha zeker een goede optie. In deze Spaanse streek worden jaarlijks heel wat mooie kwaliteitswijnen geproduceerd. Kenmerkend voor deze witte wijnen uit Spanje zijn de gezonde druiven, de innovatieve vinificatietechnieken en het grote aanbod aan vriendelijk geprijsde kwaliteitswijn. Ook voor jou zit er vast een passende fles tussen. 

La Mancha wijn 

Misschien ken je La Mancha van de bulkwijn. Maar vergis je zeker niet: de regio levert sinds de jaren ’70 ook bijzonder goede kwalitatieve wijnen. De wijnboeren uit de regio zijn bijzonder innovatief en doen uitgebreid onderzoek naar nieuwe teelttechnieken en goede manieren om kwaliteitsdruiven aan te planten. Dat heeft ervoor gezorgd dat de regio verschillende mooie kwaliteitswijnen kan leveren.  

Bijna driekwart van de wijn uit La Mancha is rood (bekijk hier ons aanbod aan rode La Mancha-wijn), maar de streek levert ook een aantal heerlijke witte wijnen. De wijn uit La Mancha wordt onder andere vaak gemaakt van de druivenrassen airén, macabeo en sauvignon blanc. Maar ook onder andere de Chardonnay, Verdejo en Riesling komen voor in deze regio. 

Witte wijn uit La Mancha bij GrapeWine

Bij wijnhandel GrapeWine.nl bieden we verschillende – met zorg geselecteerde – soorten witte wijn uit La Mancha aan. Ons aanbod is altijd per fles uitgezocht. Geen bulkinkoop dus, maar alleen die soorten wijn waarvan wij zeker weten dat ze smaakvol, kwalitatief en verrassend zijn. Hierboven zie je ons assortiment van witte wijn uit La Mancha. Neem daarnaast ook zeker een kijkje tussen onze andere witte wijn uit Spanje. 

Een extra voordeel van La Mancha-wijn is dat deze vaak heel vriendelijk geprijsd is. De grondprijs in het Spaanse La Mancha ligt relatief laag en de wijnmakers uit deze regio gaan efficiënt te werk. Daar komt nog bij dat de wijngaarden niet veel onderhoud vergen. Door die drie factoren kunnen wijnboeren hun gemaakte wijn tegen relatief lage prijzen verkopen. Zelfs onder de € 10,- kun je al een mooie fles wijn uit deze regio kopen. 

Biologische wijn uit La Mancha 

Uit La Mancha komt relatief veel biologische wijn. De wijngaarden hebben door het ideale klimaat weinig last van insectenplagen. Dat betekent dat er ook nauwelijks sproei- en bestrijdingsmiddelen nodig zijn en dat de druivenstokken van opvallend goede kwaliteit zijn. Daardoor kunnen veel wijnboeren uit La Mancha organische wijn maken met druiven die een stuk gezonder zijn dan die van andere wijnsoorten. 

Ook bij wijnhandel GrapeWine.nl vind je diverse soorten organische wijn uit La Mancha. Zo kunnen we je de fles Macabeo Sauvignon Blanc van harte aanraden. Deze 100% biologische wijn is niet alleen heel voordelig geprijsd, maar heeft ook een heerlijke verfrissende smaak met aroma’s van onder meer limoen en ananas. 


Over de wijnstreek La Mancha

Castilla-La Mancha ligt ten zuiden van Madrid, in het midden van Spanje. Het DO La Mancha is sinds 1976 benoemd tot DO en is een van de grootste wijngebieden. Ongeveer de helft van alle Spaanse wijnen komt uit dit gebied. De wijnstreek staat bekend om zijn grote temperatuurverschillen. Het kan er zomaar overdag heel heet zijn en vervolgens ’s nachts afkoelen tot dicht bij het vriespunt. De wijnboeren uit de regio hebben inmiddels heel innovatieve technieken gevonden om goed met die temperatuurschommelingen om te gaan.

Het voordeel van het continentale klimaat is dat druivenstokken aangeplant op krijtachtige kleigrond optimaal kunnen rijpen en hun frisheid behouden. De koele nachten geven de druiven een mooie, frisse zuurgraad.

Groot assortiment aan witte wijn uit Spanje

Niet alleen in La Mancha, maar ook in andere regio’s in Spanje wordt veel kwalitatieve wijn gemaakt. In de webshop van wijnhandel GrapeWine.nl vind je dan ook een groot assortiment aan witte wijn uit Spanje met veel verschillende soorten en smaken. Daarmee is er voor elke smaak en voor elk budget wel een passende fles wijn te vinden. 

Onze 1.000+ speciaalwijnen zijn stuk voor stuk per fles geselecteerd. Een unieke en smaakvolle wijnsoort gegarandeerd! Ook kun je voor elke fles wijn precies terugzien waar deze vandaan komt en wat de specifieke kenmerken van de wijnsoort zijn. Dat helpt je om een goede keuze voor een fles wijn te maken. 

Ben je benieuwd naar witte wijn uit andere landen dan Spanje? Ook daarvoor zit je bij ons goed. Zo verkopen we onder andere ook witte wijn uit Argentinië, Frankrijk en Duitsland.

Wijnadvies via WhatsApp

Zie je met zo veel flessen wijn door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen. Arjan helpt je graag om een keuze te maken. En dat heel eenvoudig via onze gratis WhatsApp-dienst voor wijnadvies! Stuur jouw wijnvraag via Whatsapp naar telnr. 06 – 38 61 23 62. Dan ben je binnen no-time zeker van een deskundig antwoord op jouw wijnvraag.