• Lorem ipsum

Albariño

Toon:
Bodegas Eidosela Eidosela albariño
Bodegas Eidosela
Eidosela albariño
€12,95
Valtea Valtea Albarino 2017
Valtea
Valtea Albarino 2017
€14,95
Toon:

Albariño

Albariño – [ Alba-rienjo ]

  • Streken
  • Aroma's
  • Wat eet je bij albariño
  • Details


De albariño heeft een dikke schil en een redelijk rendement. Het alcoholgehalte van de albariño is vrij hoog. De wijnen hebben fruitige aroma's waarbij appel het meest opvalt.
De druif gedijt het beste op een bodem van leisteen of graniet en heeft waarschijnlijk DNA-verband met de riesling.

De thuishaven van de albariño is Noord-Spanje. Het regent hier erg vaak omdat de wolken vanaf de Atlantische Oceaan zodra ze aan land komen meteen hun lading lossen. Volop regen als gevolg. Geen bikini-klimaat dus, maar wel een perfecte omgeving voor frisse lichte wijnen.


Streken

Rias Baixas, Spanje – op 90% van de wijngaarden groeit albariño.

Minho, Portugal – In Portugal heet deze druif “Alvarinho”. Gebruikt voor de Vinho Verde. Een typische, frisse, witte wijn met een lichte sprankeling.

 

Aroma’s

Citroen – Grapefruit – Nectarine – Meloen – Nat Grind

De typische meloen- en grapefruitaroma’s zijn afkomstig uit een groep aromaverbindingen. Deze heten Thiolen.

Thiolen komen veel voor in lichte witte wijnen uit de koelere klimaatzones. Zoals bijvoorbeeld ook de sauvignon blanc uit Nieuw-Zeeland en Frankrijk en de pinot grigio uit het noorden van Italie.

Wat eet je bij albariño

Albariño is een echte allemansvriend. Deze fijne wijn past eigenlijk overal wel goed bij. Een salade op een zomeravond of Chinees op de zondag. Maar echte vrienden zal hij altijd blijven met alles wat uit de zee komt.

Dankzij de perzik-abrikoosachtige smaak is albariño ook zeer geschikt als drank bij de Thaise, Marokkaanse en Indiase keuken.

 

Details

Glas: Witte wijnglas

Temperatuur: IJskoud het lekkerst

Bewaren: Maximaal 2 jaar

Gemiddelde prijs: Tussen €5 en €15