• Lorem ipsum

Alcoholvrije wijn

Alcoholvrije wijn (druivensap) was lange tijd van erbarmelijke kwaliteit gelukkig is er de afgelopen jaren veel geëxperimenteerd met de verschillende methode en daardoor meer kennis opgedaan. Het resultaat is steeds groter aanbod aan mooie alcoholvrije wi

Toon:
Geen producten gevonden...

Alcoholvrije wijn

Alcoholvrije wijn (druivensap) was lange tijd van erbarmelijke kwaliteit gelukkig is er de afgelopen jaren veel geëxperimenteerd met de verschillende methode en daardoor meer kennis opgedaan. Het resultaat is steeds groter aanbod aan mooie alcoholvrije wijn.

Alcoholvrije wijn uit Frankrijk

Frankrijk kent een lange geschiedenis op het gebied van maken van traditionele wijnsoorten. Alcoholvrije wijn is ook voor de Franse een compleet nieuw fenomeen. Zoals met alle nieuwe dingen en veranderingen gaat dit ook in Frankrijk gepaard met weerstand gelukkig word er door een aantal pioniers wel een mooi product gemaakt. De alcoholvrije wijnen van Terres de Louisa zijn naar onze mening geschikt verklaard :)

Alcoholvrije wijn uit Nederland 

Nederland is een jong wijnland met nog weinig ingesleten tradities gelukkig is daarom de trend van alcoholvrije wijn of alcohol arme wijn hier niet met tegenzin ontvangen, maar juist als een kans. De alcoholvrije wijnen van het Betuws wijndomein zijn kwalitatief van hoge kwaliteit. Het Betuws Wijndomein kiest er voor om geen alcohol uit stille wijn te halen, maar om ongiste druivensap te maken met een zuurtje waardoor het geheel nooit gaat vervelen. Let wel deze wijnen zijn altijd zoet vanwege het uitblijven van gistingsproces, suiker --> alcohol.

Het de-alcoholiseren van wijn

Een van de methodes om alcoholvrije wijn te maken is het dealcoholiserende van wijn. Door met een centrifuge de wijn te laten draaien wordt de alcohol uit de wijn gedraaid. Dit komt door het soortelijk gewicht van alcohol welke lichter is dan druivensap. Nadeel van deze methode van het maken alcoholvrije wijn is dat er ook veel smaak verloren gaat doordat alcohol ook een drager is van aroma's. Wijn of druivensap zonder alcohol bevat minder calorieën dan gewone regulier gemaakte wijn.

Alcoholvrije wijn maximaal 0,5% alcohol

In Nederland mag volgens de wetgeving alcoholvrije wijn maximaal 0,5% uit alcohol bestaan. Als je echt alleen wijn zonder alcohol mag of wil drinken, kijk dan uit naar druivensap zoals de Betuwe Bruis uit de Betuwe.