• Lorem ipsum

Witte wijn uit Zuid-Afrika

De eerste druivenstokken in het prachtige Zuid-Afrika werden aangeplant door de Nederlanders. Sinds de afschaffing van de Apartheid zijn de Zuid-Afrikaanse wijnen over de hele wereld beroemd geworden. Maar liefst een derde van de jaarlijkse productie word

Toon:
Boer & Brit Bob's Your Uncle white brew
Boer & Brit
Bob's Your Uncle white brew
€5,45
The Winery of Good Hope Bush Vine Chenin Blanc 2017
The Winery of Good Hope
Bush Vine Chenin Blanc 2017
€8,95
The Winery of Good Hope Land of Hope Chenin Blanc 2017
The Winery of Good Hope
Land of Hope Chenin Blanc 2017
€18,95
Toon:

Witte wijn uit Zuid-Afrika

Witte wijn uit Zuid-Afrika

De eerste druivenstokken in het prachtige Zuid-Afrika werden aangeplant door de Nederlanders. Sinds de afschaffing van de Apartheid zijn de Zuid-Afrikaanse wijnen over de hele wereld beroemd geworden. Maar liefst een derde van de jaarlijkse productie wordt geëxporteerd. Door de grote diversiteit van het land worden er veel verschillende kwaliteiten rode en witte wijn gemaakt wij hebben uiteraard voor de mooiste pareltjes geselecteerd bijvoorbeeld deze heerlijke Chinon Blanc.

Witte wijn uit Zuid-Afrika in het kort

 Zuid-Afrika priduceerd jaarlijks 47 miljoen liter wijn. Er wordt in vele verschillende klimaten wijn gemaakt waardoor er veel verschillende witte wijnen gemaakt. De bekendste druiven die gebruikt worden zijn de cabernet sauvignon, chardonnay, malbec, merlot, pinot noir, syrah en sauvignon blanc

In totaal worden er in Zuid-Afrika ogeveer 2.900 verschillende wijnen geproduceerd. Er zijn in totaal 890.000 hectare aan wijngaarden te vinden in Zuid-Afrika. Het land telt een drietal klimaatzone's te weten; gematigd zeeklimaat, hooggebergteklimaat en een zeeklimaat. 

Wijndruiven uit Zuid Afrika

In Zuid Afrika groeien meer dan 100 inheemse druivensoorten.
Per streek groeien ook nog specifieke druivensoorten. De kwaliteit van de druiven is buitengewoon vanwege het perfecte wijnklimaat in Zuid Afrika.
Zuid Afrika produceert zowel witte als blauwe druifsoorten. Dit zijn de meest bekende:

  • carnernet sauvignon
  • chardonnay
  • merlot
  • sauvignon blanc

Geschiedenis van wijnland Zuid Afrika

Al in de 6e eeuw voor Christus plantten Griekse kolonisten de eerste druivenstokken aan in Zuid Afrika. Rond de zuidelijk gelegen stad Marseille.
Wijn werd pas populair in de 15e en 16e eeuw.
Door de opkomst van grotere Zuid Afrikaanse steden droeg bij aan deze toenemende populariteit.
Wijn werd het belangrijkste exportproduct van het land. De Zuid Afrikaanse wijnbouw ontwikkelde zich snel verder.
Nog altijd experimenteren innovatieve wijnmakers met druivenrassen, nieuwe soorten wijn en verschillende opslagmogelijkheden.