• Lorem ipsum

West Kaap

Toon:
Geen producten gevonden...

West Kaap

Er is al veel geschreven over de schoonheid van de West Kaap, naast deze schoonheid komen er ook enkele eeuwen heerlijke witte wijnen uit de West Kaap. De diversiteit aan landschappen en klimaatzones zijn hier medeverantwoordelijk voor. De West-Kaap heeft in de zomer overdag temperaturen tussen de vijftien en vijfentwintig graden. Er is redelijk vaak wind uit de zuidoostelijke richting en de winters zijn over het algemeen mild en nat tussen de vijf en twintig graden.

West Kaapse druiven en de Zuid-Afrikaanse witte wijn die ervan gemaakt wordt kan dus in relatieve rust groeien. Omdat Zuid-Afrika en de West Kaap op het zuidelijke halfrond gelegen zijn zijn de seizoenen eigenlijk precies omgedraaid. De oogst is dan ook in februari in plaats van september of oktober in Europa.

De witte wijn regio’s van de West Kaap

De west Kaap kent vier wijnregio’s waar in alle drie de heerlijke witte West Kaap wijn wordt gemaakt. Je hebt het district Overberg, district Walker Bay, district Kaap Agulhas en Ward Elim

Het West Kaap witte wijn regio Overberg

Dit district staat al enige jaren zeer goed aangeschreven als het gaat om mooie witte West Kaapse wijnen. Door de ligging aan de Valsbaai heeft de regio overdag verkoelende zeewinden die de temperaturen temperen. Door deze tempering kunnen de zuren in de West Kaap witte wijnen goed ontwikkelen en ook ontstaat er zo diepgang. 

Leuke wijnroute door de West-Kaap

Dwars door de West Kaap loopt de tuinroute deze toeristische wijnroute is gerust één van de mooiste routes van het land te noemen en zeer de moeite waard om langs te reizen. De route leidt je langs prachtige baaien, stranden, lagune maar ook wijnboerderijen waar je natuurlijk kan genieten een goed glas witte West Kaap wijn. Voor de echte liefhebbers van witte West Kaap wijn is deze route een echte aanrader.

Smaakvolle witte West Kaap wijn uit Walkerbaai

De ondergrond in deze regio is er één van klei en kiezel met daaronder schalie hierdoor kan het vocht goed worden vastgehouden. Chardonnay West Kaap wijn is één van de witte West Kaap wijnen die zeer graag op deze ondergrond staan en er kan dan ook mooie complexe witte wijn van gemaakt worden. De Atlantische Oceaan zorgt ervoor in Walkerbaai dat het niet te warm wordt en dat het in de winter niet vriest. 

Je kan ook heerlijke witte West Kaap wijnen vinden van de sauvignon blanc druif deze druiven doen het ook goed als het niet te warm wordt.

Zalige witte West Kaap wijnen uit Elgin

Gelegen in de schaduw van de Kogelberg vind je de Elgin ward. De Elgin ward is gelegen in Overberg en was in vroegere dagen een appelstreek. Het gezegde dat een goed appelstreek ook een goede druivenstreek is blijkt wel uit de kwaliteit van de witte West Kaap wijnen uit Elgin.

Met name de witte wijnen gemaakt van de sauvignon blanc en riesling gedijen hier zeer goed. Een belangrijke reden hiervoor is de verkoeling van de Atlantische oceaan hierdoor kunnen de fijn zuren zich goed ontwikkelen in deze druiven. Door de druiven weinig te irrigeren worden de druivenstokken “niet lui” gehouden waardoor ze opzoek moeten naar hun mineralen en dus het beste resultaat kunnen geven.

Door de goede kwaliteit druiven uit Elgin worden er ook veel druiven geëxporteerd naar de andere wijngebieden van Zuid-Afrika om daar de witte wijnen te verstevigen.

Wijn wet van 1993 zorgt voor nog betere witte West Kaap wijnen

Ook in Zuid-Afrika is het nodig gebleken om landelijk strenge afspraken te maken over de voorwaarden waar goede Witte West Kaap aan moet voldoen om te mogen worden gemaakt en geëxporteerd. Zo worden alle witte wijnen uit Zuid-Afrika vanaf 1993 organoleptisch beoordeeld en vervolgens goed of afgekeurd de goede witte wijnen mogen het certificaatzegel dragen met een unieke nummercode waarmee dus de kwaliteit geborgd is.

Druiven rassen waar witte West Kaap van wordt gemaakt

In de West Kaap worden heerlijke witte wijnen gemaakt van de chardonnay, chenin blanc (steen), colombard, riesling, sauvigon blanc en de sémillion druiven.

Advies bij de aankoop van witte West Kaap wijnen

Door vele is de West Kaap al beschreven of gefotografeerd de omgeving is er namelijk prachtig gelukkig komen er uit deze streek ook heerlijke witte West Kaap wijnen. Op onze site kan je gemakkelijk zelf opzoek gaan naar de voor jou geschikte witte West Kaap wijn door gebruik te maken van de filters of zoekbalk. Kom je er niet uit is natuurlijk ook advies van Arjan onze sommelier. Je kan Arjan gemakkelijk bereiken voor al je vragen over de witte West Kaap wijn door te mailen, bellen of te Whatsappen. Gebruik daarvoor het nummer: 06 3861 2362/ [email protected]