• Lorem ipsum

Tokaj

Gelegen tegen de Slowaakse grens ligt het Tokaj wijngebied van Hongarije. Van oudsher een gebied dat bekend stond om zijn zoete aromatische wijnen. Gelukkig is er anno nu ook droge Tokaj te verkregen.

Toon:
Tokaj-Hétszőlő  Tokaji – Furmint Dry Organic - Witte wijn
Tokaj-Hétszőlő 
Tokaji – Furmint Dry Organic - Witte wijn
  • Smaak: Honing & Vuursteen
  • Land: Hongarije
  • Druif: Furmint
€13,55
Direct leverbaar
Tokaj-Hétszőlő  Bistro 7 – Furmint Dry - Witte wijn
Tokaj-Hétszőlő 
Bistro 7 – Furmint Dry - Witte wijn
  • Smaak: Wit fruit & Vuursteen
  • Land: Hongarije
  • Druif: Furmint
€13,55
Direct leverbaar
Carpinus  Furmint Dry - Witte wijn
Carpinus 
Furmint Dry - Witte wijn
  • Smaak: Citrus & Honing
  • Land: Hongarije
  • Druif: Furmint
€10,95
Direct leverbaar
CHÂTEAU DERESZLA Furmint Late Harvest - Witte wijn
CHÂTEAU DERESZLA
Furmint Late Harvest - Witte wijn
€11,95
Direct leverbaar
CHÂTEAU DERESZLA Tokaji Kabar 2018 - Witte wijn
CHÂTEAU DERESZLA
Tokaji Kabar 2018 - Witte wijn
€18,90
Direct leverbaar
CHÂTEAU DERESZLA Tokaji Dry 2018 - Witte wijn
CHÂTEAU DERESZLA
Tokaji Dry 2018 - Witte wijn
€10,95
Direct leverbaar
CHÂTEAU DERESZLA Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2009 - Witte wijn
CHÂTEAU DERESZLA
Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2009 - Witte wijn
€55,95
Direct leverbaar
CHÂTEAU DERESZLA Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2016 - Witte wijn
CHÂTEAU DERESZLA
Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2016 - Witte wijn
€33,95
Direct leverbaar
Carpinus  Tokaji Furmint Late Harvest - Witte wijn
Carpinus 
Tokaji Furmint Late Harvest - Witte wijn
  • Smaak: Citrus & Sinaasappel
  • Land: Hongarije
  • Druif: Furmint
€13,55
Direct leverbaar
Toon:

Tokaj

Gelegen tegen de Slowaakse grens ligt het Tokaj wijngebied van Hongarije. Van oudsher een gebied dat bekend stond om zijn zoete aromatische wijnen. Gelukkig is er anno nu ook droge Tokaj te verkregen.

Tokaj edelrot

Om de bijzondere zoete variant van de prachtige Tokaj wijnen te krijgen moeten de druiven allereerst lang blijven hangen aan de wijnstok. Ochtendmist en de herfst zullen langzaam maar zeker de edelrot doen inzetten. Hierdoor stijgt het suikergehalte en daalt het sap gehalte. 

Eerst wordt er een droge basiswijn gemaakt. De edelrotte druiven worden vervolgens in puttonyos opgestapeld het sap zal vervolgens langzaam van boven naar beneden druppellen. Dit wordt "Essencia" genoemd. Deze essencia kan nauwelijks fermenteren: Het gist moet hard werken vanwege het hoge suikergehalte, maar de de zuurgraad en strooperige substantie zorgt uiteindelijk voor een heerlijk geconcentreerd druivenextract.

Vervolgens wordt de basiswijn en deze moes samen gevoegd om nog een week lang samen te fermenteren.