• Lorem ipsum

Bio & Vegan wijnen

Over de term Biologische wijn heersen vele onduidelijkheden. Om officieel de term Biologisch of eco, Eko, Bio of Organic te mogen voeren moet er aan een aantal strikte voorwaarden worden voldaan. Deze voorwaarden worden dan ook onafhankelijk getoest door

Toon:
Domaine Horgelus Gros manseng & Sauvignon blanc
Domaine Horgelus
Gros manseng & Sauvignon blanc
€6,75
Domaine Jean Fery & Fils   Pernand-Vergelesses Premier Cru – Les Vergelesses
Domaine Jean Fery & Fils  
Pernand-Vergelesses Premier Cru – Les Vergelesses
€39,95
Domaine Horgelus Rosé – Merlot & Tannat 2018
Domaine Horgelus
Rosé – Merlot & Tannat 2018
€6,75
La Bodega de Pinoso Vergel Blanco 2018
La Bodega de Pinoso
Vergel Blanco 2018
€6,95
Giol Prosecco Brut
Giol
Prosecco Brut
€13,95
Gustavshof Spätburgunder Jomax 2015
Gustavshof
Spätburgunder Jomax 2015
€12,95
Bodegas Parató Cava Parato Brut Reserva
Bodegas Parató
Cava Parato Brut Reserva
€11,95
Toon:

Bio & Vegan wijnen

Biologische & Vegan wijn

Over de term Biologische wijn heersen vele onduidelijkheden. Om officieel de term Biologisch of eco, Eko, Bio of Organic te mogen voeren moet er aan een aantal strikte voorwaarden worden voldaan. Deze voorwaarden worden dan ook onafhankelijk getoest door de de controle instantie SKAL deze op regelmatige basis.

Het biologische keurmerk vormt de garantie dat biologische wijn dus ook écht bio is. Maar voor wijnmakers is dat keurmerk natuurlijk niet het uitgangspunt. Zij werken allemaal stuk voor stuk biologisch omdat ze geloven in de filosofie van biologische landbouw. 

Biologische wijnen zijn wijnen die gemaakt zijn met respect voor de natuur, zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen en zonder kunstmest. Biologische wijnen zijn dus puur natuur. De wijnboeren is ervan overtuigd dat alleen een gezonde wijngaard mooie en goede wijnen kan opleveren en ze doen er dus alles aan om het natuurlijk evenwicht in hun wijngaarden in stand te houden.