• Lorem ipsum

Muscadet

Toon:
Toon:

Muscadet

Muscadet  – [ mus-kaa-det ]

  • Streek
  • Aroma's
  • Wat betekent Sur Lie
  • Wat eet je bij muscadet
  • Details

Muscadet is de naam van een wijn uit het Franse wijnbouwgebied bij Nantes aan de monding van de Loire, nabij de Atlantische oceaan. De bijnaam van deze druif is “Melon de Bourgogne”
De witte wijnen die er gemaakt worden zijn droog tot zeer droog en worden vaak bij schelpdieren en vis geserveerd.

Bij wet is geregeld dat de wijn niet meer dan 12% alcohol mag bevatten.

De wijnstreek waar Muscadet wordt gemaakt ligt grotendeels in het departement Loire-Atlantique en voor een klein deel in Maine-et-Loire.

 

Streek

12.500 hectare

Loire, Frankrijk

 

Aroma’s

Limoen – Citroen – Appel - Zeeschelp

 

Sur Lie
Veel Muscadet heeft na de gisting doorgebracht op dode gistcellen/droesem. Een vrij pretentieloze en vlakke witte wijn krijgt hierdoor zijn kenmerkende smaak.

De franse vakterm is hiervoor “Sur Lie”. Na 8 maanden moet de wijn worden gebotteld. Door de periode “Sur Lie” krijgt de wijn een rijkere, complexere smaak met meer aroma.
Als aan deze regelgeving is voldaan staat “Sur Lie” op de fles vermeldt.

 

Wat eet je bij muscadet

De combinatie van muscadet met schaal- en schelpdieren is een aloude klassieker.

 

Details

Glas: Witte wijnglas

Temperatuur: IJskoud

Bewaren: Maximaal 2 jaar

Gemiddelde prijs: 5 -10 euro

 

Ben je geïnteresseerd in mooie visuals over deze druivensoort? Klik hier om onze Pinterest-borden te bekijken.