• Lorem ipsum

Rode wijn uit Veneto

Veneto is voor Italië een belangrijke wijnstreek, beroemde wijnen zoals de Soave en Valpolicella hebben Italië veel beroemdheid gegeven als het gaat om kwaliteitswijnland. De streek is gelegen rondom de stad Venetië en strekt zich uit tot aan het Gardamee

Toon:
Toon:

Rode wijn uit Veneto

Veneto is voor Italië een belangrijke wijnstreek, beroemde wijnen zoals de Soave en Valpolicella hebben Italië veel beroemdheid gegeven als het gaat om kwaliteitswijnland. De streek is gelegen rondom de stad Venetië en strekt zich uit tot aan het Gardameer. Grote en bekende steden zijn gelegen in deze streek denk aan Verona, Soave en Venetië. Naast wijn wordt er van origine ook veel Grappa gemaakt in deze streek.

Valpolicella Amarone wijnen

Zeer bekend en geliefd zijn de Valpolicella Amarone wijnen. Deze wijn wordt gemaakt met de corvina, rondinella en molinara druiven. Door bij de start van het standaard wijnmaak proces te beginnen met halfverdroogde en dus geconcentreerd druivensap krijgt de wijn zijn bekende volle aroma's van gedroogd fruit en bitterkoekjes. Van de druiven die nog niet alle suikers vergist zijn wordt vervolgens de recioto versie gemaakt. Pure Valpolicella wijn wordt gemaakt van druiven van de nieuwe oogst te laten fermenteren met het droesem van de Amarone wijnen.

Mousserende wijn uit Veneto

Wereld beroemd zijn de Prosecco mousserende wijnen. Deze bubbelwijnen worden in alle kwaliteiten gemaakt het loont zich dan ook om te kiezen voor een Prosecco wijn met DOCG kwalificatie bijvoorbeeld uit Conegliano of Valdobbiadene. De druif die gebruikt wordt is de prosecco druif. Naast mousserende wijn van de prosecco druif worden er ook mousserende wijnen gemaakt met de pinot blanc & chardonnay druif.