• Lorem ipsum

Rode wijn uit de Puglia

De streek Apulië waar Puglia ook in valt was in het verleden geen streek waar je kwaliteitswijnen vandaan kon importeren. De afgelopen 10 jaar is er gelukkig veel geïnvesteerd in nieuw wijnbouwtechnieken en modernere bereidingstechnieken hierdoor doet Pug

Toon:
Toon:

Rode wijn uit de Puglia

De streek Apulië waar Puglia ook in valt was in het verleden geen streek waar je kwaliteitswijnen vandaan kon importeren. De afgelopen 10 jaar is er gelukkig veel geïnvesteerd in nieuw wijnbouwtechnieken en modernere bereidingstechnieken hierdoor doet Puglia mee mee de beste rode wijnen uit Italië. Een uitstekend voorbeeld hiervan zijn de rode wijnen van Mottura. Zo kan de Stilio zich rekenen op een vaste schare trouwe klanten in West Europa.

Rode wijnen uit Puglia

De rode wijnen uit regio worden veelal van negroamaro & primitivo druif gemaakt toch zijn er ook wel andere druiven te vinden in de regio zoals de trebbiano, sangiovese en de montepulciano druiven. Uit de subregio Primitivo di Manduria komt ons wijnhuis Mottura. Gelegen rond de steden Cellino San Marco, Campi Salentina, Salice Salentino & Squinzano.